Hutbeleri kontrol edecek uygulama çıkaracaklar!

Suudi Arabistan'ın, camilerdeki hutbe ve vaazları yakından kontrol etmek için akıllı telefon uygulaması çıkardığı öğrenildi.

Hutbeleri kontrol edecek uygulama çıkaracaklar!
Hutbeleri kontrol edecek uygulama çıkaracaklar!
GİRİŞ 10.08.2018 13:11 GÜNCELLEME 10.08.2018 13:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanı Abdullatif Al eş-Şeyh'e göre söz konusu uygulama, camilerdeki vaazların uzunluğunu ve niteliğini değerlendirmeye yardımcı olacak.

Ülkedeki camilerde devletin dini değer ve yorumuna 'ters düşen' fikirlerin yayılmaması adında önemli bir uygulama olduğunun altını çizen Al eş-Şeyh, "Kutsal mekanlarda insanların aklının çelinmesine, istikrarın ve sosyal huzurun bozulmasına izin verilmeyeceğini" vurguladı.

 

 

Öte yandan Suudi Arabistan'da ortak hutbe ve vaaz uygulaması için çalışmaların da devam ettiği belirtildi. Söz konusu mobil uygulamayla din görevlilerinin yanı sıra uygulamayı kullanan kişilerin gittikleri cami, dinledikleri vaazların da yakından takip edileceği belirtiliyor. 

'ILIMLI İSLAM'A DÖNECEĞİZ'

Aşırı muhafazakar tutumu ile tanınan Suudi Arabistan liberalleşme yolundaki hızlı değişimleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ekim ayında, Veliaht Prens Muhammed bin Selman, "Eskiden olduğumuz gibi, ılımlı İslam'a döneceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Babası Kral Selman bin Abdülaziz tahta çıktığından beri ön plana çıkan Veliaht Prens, göreve geldiği günden itibaren yürütüğü liberal politikalara, ülkesinin son dönemlerdeki değişiminde önemli rol oynuyor.

YORUMLAR 9
  • hakdin islam 5 yıl önce Şikayet Et
    yahudi siyonist kuklaları yine işbaşında sizi gidi ötlekler
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizler şeriat olsun derken beyinlerini kapitalist düzen oyuncularına satmış Suud yönetimi yatacak yeriniz olmayacak.. şimdi saraylarınızda aksırıp tıksırıncaya kadar yiyin için yatın bakalım bir ölüm gerçeği dizinde kapınızı çalacak
    Cevapla
  • ÇARŞAMBALI 5 yıl önce Şikayet Et
    Prens cici babası trumptan emir alıyor artık tam birer zavallılar.
    Cevapla
  • Nur 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani kim Amerika ve İsrail aleyhine konuşursa tutuklanacak.allah kabeyi sizin isgalinizden kurtarsın insallah
    Cevapla
  • Numan 5 yıl önce Şikayet Et
    Islam islamdir.. bunun ilimlisi gevseklisi olmaz...sapiklar.. vahhabiler..sizi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi