Hollanda'dan skandal Türkiye açıklaması!

Türkiye'nin yurt dışındaki gençlerin 'Türk dili ve kültürü ile dinlerini unutmamaları için' bazı Avrupa ülkelerinde açmaya hazırlandığı hafta sonu okulları, Hollanda tarafından 'endişe verici' bulundu.

Hollanda'dan skandal Türkiye açıklaması!
Hollanda'dan skandal Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 22.08.2018 11:36 GÜNCELLEME 22.08.2018 12:19
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Hollanda Başbakanı Rutte, bu konudaki kaygıları Ankara'ya ileteceğini söyleyerek, "Öğrencilere kurabiye pişirmeyi öğretmeyecekleri kesin" dedi. 

Hollanda medyasına göre, Türkiye ile ikili ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde böyle bir konunun gündeme gelmesi, yeniden 'baş ağrısı' yaratacak.

 

 

"İstenmeyen şeyler olup olmadığı konusunda okulların çok sıkı bir şekilde takip edileceğini" belirten Rutte, Türkiye'deki gelişmelerin arzu ettikleri yönde gitmediğini vurgulayarak, "Hafta sonu okullarında öğrencilere kurabiye pişirmeyi öğretmeyecekleri kesin" dedi.

Rutte'ye göre, bu okullar Türkiye kökenli göçmenlerin Hollanda toplumuna uyumuna katkı sağlamayacak. Öğrencilerin aynı zamanda Hollanda vatandaşı olduğuna dikkati çeken Başbakan, onların toplumun bir parçası olmasını önemsediklerini vurguladı.

PROJE, TÜRKİYE TARAFINDAN FİNANSE EDİLECEK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Avrupalı Türklerin kendi dil ve dinlerini korumak zorunda oldukları" açıklamasının ardından Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB) tarafından gündeme alınan hafta sonu okulları, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.

"Yurt dışındaki genç Türklerin kimliğini ve kültürünü korumayı ve vatan bağlarını güçlendirmeyi" amaçlayan proje kapsamında, 6-17 yaş arası Türkiye kökenli çocuklara haftada 5 saat ders verilecek. Bunun 2 saatini Türkçe dersleri, 3 saatlik bölümünü de tarih, din ve sanat dersleri ile sosyal çalışmalar oluşturacak. Proje, Türkiye tarafından finanse edilecek.

YORUMLAR 24
  • Aliy 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın laa bu kadar....
    Cevapla
  • Malatya 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelin sizde bana ücretsiz ingilizce dersi verin zor birşey istemiyorum eğitim ben biraz anlayış zorluğu çeki yorum ama yada ben geleyim orda bana dil eğitimi verin şu İngilizce yi 5 senedir konuşamadım gitti
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama Türkiyede Anadilde egtim yok Kürtlere sanki baski varmis gibi algi üretmek, yok Anavatan Özerk gibi laflari atip tutmak ve kosa kosa Kirolarin yaninda yer almak.. bumu demokrasiniz ve ayni zamanda Alevi Kürt Dernekleri Mantar gibi fazlalasiyor.. Allah basina bela etsin Mahluk toplumu
    Cevapla
  • Kepir 18 5 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bizde Türkiye deki ruhban okullarını manastırları kapatalim siz ruhban okullarında manastırlarda kurabiye yapmayimi ögretiosunuz ???
    Cevapla
  • Çicek 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin değerlerimiz olmadığı için sizin imanınız olmadığı için sizin gençleriniz içki kumar uyuşturucu ve diğer yanlış yollara sapıyor bizide kendinize inşallah benzetemiyceksiniz allah yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü