Peş peşe açıklamalar! Trump adamına savaş açtı

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi hakkındaki soruşturmaların yürütülüş tarzı nedeniyle eleştirdiği Adalet Bakanı Jeff Sessions'ı 'emri altındaki pozisyonda' neler olduğunu anlamamakla suçladı

Peş peşe açıklamalar! Trump adamına savaş açtı
Peş peşe açıklamalar! Trump adamına savaş açtı
GİRİŞ 25.08.2018 16:32 GÜNCELLEME 25.08.2018 16:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'de Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'in itirafçı olması ve eski kampanya direktörü Paul Manafort'un hakkında yürütülen davada suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılmasıyla başlayan kriz Trump'ın kabinesine sıçradı.

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Adalet Bakanı Jeff Sessions'ı topa tuttu.

 

 

ABD Başkanı yaptığı açıklamada, "Jeff Sessions siyasetin kendisini etkilemesine izin vermeyeceğini söylüyor çünkü emri altındaki pozisyonda neler olduğunu anlamıyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Trump geçtiğimiz günlerde Cohen, Manafort ve Rusya soruşturması çerçevesinde yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Sessions'ı eleştirmiş ve "Ona bu işi (bakanlığı) vermemin tek sebebi neydi biliyor musunuz? Çünkü sadakat hissettim, ilk destekçilerimden biriydi. Adalet Bakanlığı’nı hiçbir zaman idare edemedi" ifadelerini kullanmıştı.

Sessions ise Trump'a yanıt olarak, "Adalet Bakanı olduğum sürece, Adalet Bakanlığı’nın faaliyetleri siyasi hesaplardan uygunsuz bir şekilde etkilenmeyecektir" şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR 7
  • Musti 180 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim anneannemde kendi kendine konusurdu böyle heleki kisin sobanin kiyisina oturur kendi kendine konusup dururdu rahmetli. Biz cocuktuk o zamanlar sanardikki cinle falan konusuyor korkardik. Nerden bilelimki kendi kendine konusmanin ya stresten geldigini yada siziofren ozelliklere isaret ettigini.
    Cevapla
  • Yeşilbere 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama birisi gölgesini göstersin, kimseyle derdi olmaz
    Cevapla
  • yoldaş 5 yıl önce Şikayet Et
    noldu turp efentiiii, sen başkalarına çuvaldız batırırken iyi müsadenle yumuşak yerlerine iğne batsın
    Cevapla
  • VATAN67 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani olmayan yargınız bağımsızdı, kararlar hür vicdanla alınıyordu, hakimler ve savcılar adilce karar veriyorlardı. Yüzyıl boyunca ne kadar adil ve hür bir memleket olduğunu tüm dünyaya yutturdular. Bizde televizyon ve sinema salonlarında keyifle izledik. Halbuki dünyanın en despot ülkesi ABD imiş, dünyayı ateşe atan hep kendileri oldu. Bizde komunizm gelecek diye tedirgindik, halbuki içimize kadar giren en azılı canavar bunlarmış.
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu toplum dunyadakı en yobaz toplum bence dunyaya ıhrac tek sey ahlaksızlık
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Komınıstler bunlardan ahlaklı en azından bunlar acaıp bı sey onursuz eskı sıyasetcıler turk mılletınle neresını bagdastırdı bunların acaba cıkar ortakları.
    Cevapla
  • Helal 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Kısa ve net özetlemişsin. Bu Abd de demokrasinin d si yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler