Katar Emiri'nden Erdoğan'a büyük jest! Hediye etti

Katar Emirliği’ne ait VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçak, dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inerek Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katıldı. VQ-BSK tescilli uçak, Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisi Türkiye’ye olan güveni ile bu uçağı hediye ettiği öğrenildi.

GİRİŞ 12.09.2018 17:29 GÜNCELLEME 12.09.2018 17:38
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Boeing imalat hattından özel jet standartlarında imal edilen uçak, 2012’de ilk defa fabrikanın apronunda görüntülendiğinde "Bu uçak kimin" soruları ortaya atılmıştı. Uçak daha sonra Seattle yakınlarındaki Everett Fabrikası’ndan San Antonio’ya gitti. Burada ‘Very VIP’ olarak adlandırılan standartlarda kabini özel jet haline getirildi. Uçak 2015’te Katar Emirliği’ne teslim edildi.

KOLTUK KAPASİTESİ 76

 

 

Normalde üç sınıflı 400 yolcu kapasiteli uçak özel donanımıyla 76 yolcu taşıyor. Ayrıca 18 kişilik uçuş ekibi de bu uçakta görev yapıyor. Toplantı salonları, yatak odası, özel reviri bulunan uçak üç yıllık hizmet süresinde 436 saat uçtuğu, toplam 200 iniş kalkış yaptı.

İKİNCİ EL SATIŞA ÇIKTI

Uçağın satış kararından sonra bazı ülkelerin ilgilendiği öğrenildi. 400 milyon dolar fiyatla ikinci el pazara çıkan uçağa Cumurbaşkanı Erdoğan ilgi gösterdi. Katar Şeyhi bu talep üzerine uçağı hediye etti.

PİLOTLARI 777 FİLOSUNDAN

Geçtiğimiz ay THY, bu uçakta görev yapacak pilotları belirledi. Ekip benzer kokpite sahip olmaları nedeniyle 777 filosundan seçildi. Simülatör ve yer eğitimlerini tamamlayan pilotlar yurda döndü.

DÜN GECE GELDİ

Katar’dan önce inceleme için Basel’deki AMAC Aerospace tesislerine getirilen uçak dün gece İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçtu. Boeing 747-8’in boyama ve modifikasyon işlemlerinin HABOM tesislerinde yapılacağı öğrenildi.

KAYNAK: KOKPİT AERO
YORUMLAR 227
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    yakışırrr.....
    Cevapla
  • efuli 5 yıl önce Şikayet Et
    dost var düşman var, kem göz var şom agız var hainler var,birde bizim dualarımız var MAŞALLAH RABBİM korusun
    Cevapla
  • Töriş 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP Ankara milletvekili Gamze Taşçıer'e kapak olsun. Yok,millet açmış, yok,millet kemer sıkıyormuş da bu uçağı nasıl alırmış falan. Ulan millet krizde, yaz boyunca bodrum marmaris'te be! Bir de adam bedava vermiş. Tramp'a böyle uçak yakışıyor da Başkanımıza mı yakışmıyor? sizin bu sözlerinize millet yelleniyor.
    Cevapla
  • disturbed 5 yıl önce Şikayet Et
    dostum o dolu olan oteller gelir adaletsizliğinden dolayı dolu yani antalya'da tatil yapanlar zenginler yada turistler sen emekli mehmet amcanın yada işçi adna'nın tatil yaptığını gördün mü ? hayır. uçak olayına girmiyorum bile
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH IM YAR VE YARDIMCIMIZ OL.şüpe yokki galip olan sensin.sana şükürler olsun.sonsuza kadar en içten duygularımızla amiiin....
    Cevapla
  • muhyettin miraç 5 yıl önce Şikayet Et
    katar devleti tarih boyunca osmanlı cihan devletinin yanında durmuş günümüzdede torunları bugün zor durumda yanımızdalar dedeleri neyse torunlarıda öyledir dosttur arap ları kötülemek doğru değildir peygamber efendimiz arap kökenlidir veda hutbesini okuyup peygamberimiz hz muhammed aleyselam son noktayı söylemiştir tarih boyunca hainler olmuştur dünya var oldukça olacaktır iç ve diş hainler yüce rabbim tuzaklarını bozacaktır yeterki kardeşliğimizi bozmayalım bir olalım islam sancağı altında hedefimiz kızıl elma olsun herkese hayırlı cumalar muharrem ayımız mübarek olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü