Katliamları ispatlayanlara verilen cezaya destek!

Vietnam’daki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Myanmar hükümetinin lideri Aung San Suu Kyi, Myanmar ordusunun Müslümanlara karşı soykırım yaptığını dünyaya duyuran iki muhabire 7 yıl hapis cezası veren mahkeme kararını savundu.

Katliamları ispatlayanlara verilen cezaya destek!
Katliamları ispatlayanlara verilen cezaya destek!
GİRİŞ 13.09.2018 12:56 GÜNCELLEME 13.09.2018 12:56

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Myanmar lideri Aung San Suu Kyi,  moderatörün Myanmar ordusunun ve Budistlerin Müslümanlara organize halinde katliam yaptığını dünyaya duyuran 2 Reuters muhabirinin tutuklanmasıyla ilgili görüşünü sorması üzerine, "Gazeteci oldukları için tutuklanmadılar. Mahkeme onları Devlet Sırları Yasası'nı ihlal ettikleri için tutukladı" dedi.

Gazeteci 32 yaşındaki Wa Lone ve 28 yaşındaki Kyaw Soe Oo, Myanmar’ın demokrasiye karşı verdiği sınavda mahkeme tarafından devlet sırlarını açığa çıkardıkları iddiasıyla 3 Eylül’de 7’şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara Myanmar ordusu planlı katliamlar düzenlemiş, 10 binden fazla insan katledilmiş, 700 bin kişi ülkeyi terk etmişti. Myanmar vatandaşı iki Reuters muhabiri de birçok gazeteci gibi katliamı fotoğraflamış ve uluslararası kamuoyuna sunmuştu.

SOYKIRIMCI ORDUYA LAHEY YOLU GÖZÜKÜYOR

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Myanmar ordusu tarafından toplu katliamlar ve toplu tecavüzler yapıldığını açıklamıştı. Konsey, Myanmar ordusunun yıllardır suçları reddettiğini, gizlediğini ve bazı memurları "göstermelik" görevden aldığını açıklayarak, Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ile birlikte 5 Myanmar ordusu generalinin Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çıkarılması gerektiğini söylemişti. Geçtiğimiz Pazartesi günü de BM İnsan Hakları Şefi Michelle Bachelet, Müslümanlara karşı işlenen insanlık ve nefret suçlarına ilişkin kanıt toplanılması için Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yeni bir ekip kurulması çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar