Yaptığı hareketle ülkeyi karıştıran heykel!

Almanya'nın doğusundaki Chemnitz kentinde aşırı sağcıların gövde gösterisine sahne olan Karl Marx heykelinin önünde "Kurtlar geri döndü" başlığı altında Hitler selamı veren kurt enstalasyonu yapıldı.

Yaptığı hareketle ülkeyi karıştıran heykel!
Yaptığı hareketle ülkeyi karıştıran heykel!
GİRİŞ 14.09.2018 12:34 GÜNCELLEME 14.09.2018 12:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya'nın doğusundaki Chemnitz kentinde 26 Ağustos'ta göçmenlerle tartışan bir Almanın bıçaklanarak öldürülmesi, cinayet zanlısı olarak bir Suriyeli ile bir Iraklının tutuklanmasıyla 'şişeden çıkan aşırı sağcı cin', sokaklara ve hatta meclise fırladı.

HEYKELİN ÖNÜNE KURULDU

 

 

Chemnitz'te Karl Marx heykeli önünde protesto için toplanan aşırı sağcıların bazılarının Hitler selamı verdiği, içlerinden 100 kadar yüzü maskelinin yabancı avına çıktığı, Yahudilere ait bir restoranı da bastığına dair polis raporları alarm zilleri çaldırırken devreye sanat girdi.

Almanya'da başta Hitler selamı olmak üzere Nazi sembollerinin yasak olması ve hapisle cezalandırılmasına karşın, yontucu Rainer Opolka'nın yapıtı olan 10 bronz kurt heykeli ikonik Marx heykeli önüne yerleştirildi.

NAZİ SEMBOLLERİ YASAK

Bazısı koluyla Hitler selamı veren, bazısı tasmalı ve gözleri bağlı, bazısı dişlerini ve pençelerini çıkarıp saldırıya geçmiş halde olan kurtlar, yarına dek gelen geçene rahat vermeyecek.

Enstalasyonu organize eden "Kurtlar geri döndü?" grubu, Almanya'da büyüyen nefret ve şiddete dikkat çekmek istediklerini söyledi. 

Hem Nazilerin hem de bugünün radikal sağcılarının kendilerini 'kurt' olarak tanımladığını dile getiren grup, heykellerle ana muhalefet partisi konumuna dek gelen Almanya için Alternatif (AfD) dahil aşırı sağcı eğilimlere mesaj vermek istediklerini ifade etti.

TÜM SORUNLARIN ANASI

Heykellerin çevresine ''Önce kovalarlar sonra tepe tepe girerler'', ''(İç İstihbarat Başkanı) Maaßen ve (İçişleri Bakanı) Seehofer, radikal sağ, tüm sorunların anasıdır'', "AfD, Pegida ve Naziler korkumuzu kullanıp insanları kışkırtarak birbirlerinin üzerine salıyor'' gibi yazılar bulunan tabelalar konuldu.

Seehofer, "Bakan olmasaydım ben de Chemnitz’de gösteri yapardım. Göç sorunu bütün problemlerin anasıdır" açıklama yaparak 2015’te Almanya’nın sınırlarını sığınmacılara açan Başbakan Angela Merkel’i hedef göstermişti.

BÜYÜK SORUN VAR

Heykellere şekil veren Opolka da şunları söyledi: "Teröristler, suçlular cinayet işlediğinde nasıl çürümüş bir şeyler varsa, Hitler selamı verilip insanlar ten renkleri yüzünden kovalandığında, sığınmacı evleri yakılıp gazetecilere saldırıldığında ve Yahudi lokantaları basıldığında da büyük bir sorun var demektir."

HEYKELLER 2 METREYE 3.5 METRE

2 metre yükseliğinde ve 3.5 metre genişliğindeki, insan gövesine sahip devasa kurtların "Kör Asker", "Yandaş", "Körü körüne nefret eden", "Attac", "Önder" gibi isimleri var.

YORUMLAR 2
  • xcz 5 yıl önce Şikayet Et
    chp nin de böyle bir heykeli şişli ye yapması gerek .marx heykeli istemezuuuk kurt güzel.
    Cevapla
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne faşizm ne komünizm bu ülkede itibar görmedi. Sebebi açık. İnsanların mayasında az veya çok İslam var. İçen bile Allah diye nara atıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı