Provokatörler iş başında! İdlib’de Karlov tezgahı

Türkiye’nin İdlib’de muhtemel bir operasyon ve sivil kayıpların önüne geçilmesine yönelik olarak Rusya ve İran’la diplomasi trafiği yürüttüğü esnada provokatörler yine sahneye çıktı.

Provokatörler iş başında! İdlib’de Karlov tezgahı
Provokatörler iş başında! İdlib’de Karlov tezgahı
GİRİŞ 16.09.2018 14:46 GÜNCELLEME 16.09.2018 14:46
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cuma namazı sonrası İdlib’de "Rejimi yıkmanın dışında başka alternatif yok" adı verilen ve yüzbinlerin katıldığı protesto gösterileri sırasında Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren FETÖ’cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın elçiyi vurduğu sırada çekilen fotoğrafının yer aldığı pankart taşındı. "Bunlar gibi kazanacağız" ve "Türkler kardeşimizdir" yazan pankartın kimler tarafından alana sokulduğu araştırılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi’de Rus lider Putin’le bir araya gelerek İdlib dosyasını görüşmeye hazırlandığı esnada böyle bir pankartın açılması hem Suriye hem de Türkiye tarafında provokasyon olarak değerlendirildi.

 

 

Protesto gösterilerinde korsan bir şekilde pankartın alana sokulduğunu belirten ÖSO kaynakları olayı geniş çaplı soruşturduklarını kaydetti. ÖSO kaynakları, "Bu olayın provokatif bir eylem olduğu açık. Kasıtlı olarak Rusya ile Türkiye’nin arasını açmak isteyen rejimin adamları olabilir. Tahkikat sürüyor, kısa sürede fotoğraftaki kişiler bulunur ve elebaşlarına ulaşılır. Failler yakalandıklarında olay mahkemeye taşınacak. Büyük bir olasılıkla Mihraç Ural’ın adamlarından şüpheleniyoruz. Oradaki Esad yanlısı kişilerin Rusya ile Türkiye arasını açmak isteyen grupların eylemi. Türk bayrağı taşıyan, Türkiye’nin buradaki çabalarını gören kişilerin Rusya’ya böyle bir mesaj vermesi mümkün görünmüyor" diye konuştu.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara’da 19 Aralık 2016’da katıldığı sergide Mevlüt Mert Altıntaş’ın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş, Altıntaş da polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

KAYNAK: Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 28
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu aralar ülkemiz ve halkımız çok dikkatli olmak zorundadır.
    Cevapla
  • akif 5 yıl önce Şikayet Et
    ruslar başlarından bomba attıkları için normal adamlar fetö muhabbetini bilmiyordur yada pravakatörün biri eline tutuşturmuştur bilmeden yada bilerek rusları tahrik etmek için yapıyordur
    Cevapla
  • zeki Alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bakalım bizim ile Ey! ABD. ET BAKALIM. SAVAŞ BAKALIM!.. Türk'e toslayan asla İFLAH olmamıştır. Senin 200 yıllık devlet ömründe yaptığın sözde yardımları SAYIN BAŞKANIMIZ BİLA ŞARTSIZ 18 YIL ZARFINDA MİSLİ İLE YAPMIŞTIR. DEVLET ÖMRÜN KADAR KONUŞ EY ABD!
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    suriyede kimin eli kimin cebinde belli değil.. arapsaçı olmuş..
    Cevapla
  • idibafo 5 yıl önce Şikayet Et
    nasil böyle büyük pnkartlar bir sekilde sokuluyor hem cocuklarin eline veriliyor bunrda bir durum var daha dikatli incelemek lazim böyle durumlarin arkasinda neler var asil mesele orada siyonistler bos durmuyor vaziyet bunu gösteriyor burda iran filan yok bunu söyleyenler iranla türkiyenin arasini acmak istiyorlar gecin bunlari.
    Cevapla
  • cahil 5 yıl önce Şikayet Et
    Simdi Russya suclumu davasinda Idlip terorist yatagi diyen Russya defalarca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”