Uçak düşürme sonrası Trump ilk kez konuştu!

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ilgili konuştu. "Rus uçağını Suriye'nin düşürdüğü değerlendiriliyor. Üzücü bir olay" ifadesini kullandı.

Uçak düşürme sonrası Trump ilk kez konuştu!
Uçak düşürme sonrası Trump ilk kez konuştu!
GİRİŞ 19.09.2018 11:39 GÜNCELLEME 19.09.2018 11:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Trump, Polonya Cumhurbaşkanı Andrjej Duda'yla Beyaz Saray'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. İsrail'in Suriye'nin Lazkiye bölgesine düzenlediği hava operasyonu sırasında düştüğü açıklanan Rus uçağıyla ilgili olarak Trump, "Bana öyle geliyor ve görünüyor ki uçağı düşüren Suriye" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaydan ve 14 kişinin ölmesinden dolayı üzgün olduğunu belirten Trump, ABD'nin Suriye'de bulunma nedeni olarak DAEŞ'ı gösterdi ve "İşi bitirmeye çok yakınız" açıklamasında bulundu.

 

 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POMPEO: ABD BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYOR

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'de düşürülen Rus askeri uçağının, bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın önemini hatırlattığını savundu.

Pompeo, Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin yaptığı yazılı bir açıklamada, uçağın düşürülmesini "talihsiz bir kaza" olarak nitelendirerek, "ABD, Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait uçaksavar ateşiyle düşürülen Rus uçağındaki mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyor" ifadesini kullandı.

"YANLIŞ HESAPLAMALAR TEHLİKELERE YOL AÇIYOR"

Pompeo açıklamasında ayrıca, "Düşürülen Rus uçağı herkese bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın gerekliliğini ve Suriye'de gerçekleştirilen askeri operasyonlarda yapılan yanlış hesaplamaların yol açtığı tehlikeleri hatırlatmaktadır" görüşüne yer verdi.

Durumun, Suriye sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) uyarınca acilen çözüme kavuşturulmasına dikkati çektiğini vurgulayan Pompeo, "Yaşanan olay, bölgeyi tehdit eden İran'ın tehlikeli silah sistemlerini bir şekilde Suriye'ye yöneltmesine son verilmesinin önemini göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 12
  • siyasetsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bu ülkeler şanslımı desek şansız mı desek bilemedik. CHP gibi pkk gibi bir muhalefetleri olmadığı için ne derlerse ona inanıyor katillerin halkı.
    Cevapla
  • Cevap gelmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin senin yatacak yerin yok. Sen ancak Suriye'de silahsız muhaliflere cevap verirsin
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump yalancının tekisin. Deaşı bahane ediyorsun ancak Suriye de bulunmanın tek nedeni İsrail'i korumaktır.
    Cevapla
  • GURBETCi 5 yıl önce Şikayet Et
    iranda amerikada israilde ayni takimin oyuncularisiniz alcaklar ya sizin teror orgutlerine verdiginiz silahlar ne olacak iki yuzlu pis seytanlar allah hepinizin belasini versin tez zamanda katil suruleri
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan be allah belanizi versin,abd. Nin bakani,kalici barişçil gibi sakiz olan kelimeleri,agzina alacagina,ortadoguda yahudi meselesini haletsin! Belki 300 yil sonra,suriyeliler Golan tepeleri bizim idi deyip,sifirdan,yahudinin yaptigi gibi başliyabilirler,kim bilebilir ki...O zamanda belki abd denen pis devlet yok olmuş olur!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço