Danışmanı, Kaddafi’nin vasiyetini açıkladı!

Danışmanı İbrahim el Guveyil, Kaddafi'nin vasiyetini ve neden başkent Trablus'ta kalmayıp Sirte kentine gittiğini anlattı. Guveyil, Kaddafi’nin 'Arap ulusal fikri ve birliğini güçlendirme çalışmalarının sürdürülmesini' istediğini aktardı.

Danışmanı, Kaddafi’nin vasiyetini açıkladı!
Danışmanı, Kaddafi’nin vasiyetini açıkladı!
GİRİŞ 24.09.2018 14:59 GÜNCELLEME 24.09.2018 15:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Libya'nın linç edilerek öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin danışmanı İbrahim el Guveyil, Spuntik'e verdiği mülakatta, başkent Trablus'taki çatışmalar zamanında Kaddafi'nin yanında olduğunu anlattı. El Guveyil, Kaddafi'nin Sirte kentine gitme nedeninin, başkenti yıkımdan kurtarmak olduğunu vurguladı.

El Guveyil'in aktardığına göre Kaddafi'ye silahlı grup ve uçakların Trablus'a saldıracağı bilgisi verildi. Kaddafi de devlet kurumlarını ve başkentteki insanların hayatını kurtarmak istediği için Sirte'ye gitme karar aldı.

 

 

El Guveyil, Kaddafi Sirte'deyken kendisiyle yaptığı son telefon görüşmesini de anlattı. El Guveyil, Kaddafi'nin yanına gitmek için izin istedi ama Kaddafi, El Guveyil'in Trablus'ta kalıp çalışmaya devam etmesini söyledi. Kaddafi 'şehit olacağından' emindi, bu yüzden İtalya işgaline direnişin sembolü Ömer Muhtar'ın meşhur ifadesini alıntıladı ve 'şehadet istediğini' belirtti: "Biz teslim olmayız, ya kazanırız ya ölürüz.'' 

Kaddafi ayrıca El Guveyil'den, kendi ölümünden sonra teslim olmamasını ve Arap ulusal fikrini ve birliğini güçlendirme çalışmalarını sürdürmesini istedi.

''Kaddafi son günlerinde işleri yürütmüyordu, zira bütün kararlar, Halk Kongresi, Başbakan ve İhtiyarlar Heyeti Başkanı'nın elindeydi'' diyen El Guveyil, Kaddafi'nin talimatlarının 'sadece vatandaşlara ateş açmadan durumu kontrol altına almaya' yönelik olduğunun altını çizdi.

El Guveyil, Libya'da o dönem altın ve paraların tutulduğu Merkez Bankası'nın da silahlı gruplar, milisler ve bazı yetkililer tarafından talan edildiğini söyledi.

Kaddafi, 20 Ekim 2011'deki olaylarda Sirte kentinde silahlı gruplar tarafından öldürülmüştü.

YORUMLAR 18
  • Seza 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanı
    Cevapla
  • Ankarali 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi Arap milliyetçiliğini güçlendirin demiş.İslami güçlendirin dememiş.Onun devirdiği adam Ömer muhtarın öğrencisiydi.osmanlinin torunlarını size hizmet etsin diye getirdim diyen ve zamanın başbakanı Erbakan'a hakaret eden ancak ölüm şeklini uygun bulamadığım zavallı arapdi.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    şehadetten önce müslüman olmak gerek, komunistler Allahın kitabına alternatif yeşil kitap diye bir şey çıkarıp kutsadın
    Cevapla
  • Baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Keske bizimkiler yardım etseydıde boyle olmaya bılırdı katar gıbı
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni satanların sonuda senin gibi olur merak etme halk dostu kaddafi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı