İlk kez konuştu! Çok sert Kaşıkçı açıklaması

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, öldürülen Suudi gazeteci hakkında, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi korkunç bir suç. En ufak bir iki yüzlülük izi bile bize utanç getirir. Avrupa'nın tek çıkarı, arkasında kim olduğuna bakmaksızın tüm detayları ortaya çıkarmaktır" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 24.10.2018 10:50 GÜNCELLEME 24.10.2018 11:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında bir açıklama yaptı.

Tusk, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi korkunç bir suç. En ufak bir iki yüzlülük izi bile bize utanç getirir. Avrupa'nın tek çıkarı, arkasında kim olduğuna bakmaksızın tüm detayları ortaya çıkarmaktır" dedi.

 

 

Strazburg'da Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'na hitap eden Tusk, Kaşıkçı'nın öldürülmesini "şok edici" şeklinde nitelendirerek, şunları kaydetti: "Kaşıkçı'nın öldürülmesi korkunç bir suç. En ufak bir ikiyüzlülük izi bile bize utanç getirir. Kimin, kimin çıkarını koruduğunu söylemek benim görevim değil ancak bir şeyden eminim. Avrupa'nın tek çıkarı, arkasında kim olduğuna bakmaksızın tüm detayları ortaya çıkarmaktır. Duyarlılığınızın ve kararlılığınızın farkındayım ve Avrupa'nın, üye devletlerin veya kurumların herhangi bir belirsiz oyuna karışmasına izin vermeyeceğinize inanıyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Şeref Gazioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkasında binlerce Sudanlının katili alçak Selman vr kim olacak devşirme Selman ailesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar