AB Komiserinden uyarı: Bir gün faşizmle uyanırız!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Komiseri Pierre Moscovici, faşizm uyarısında bulunarak, "Bir gün faşizmle uyanırız. Dikkatli olalım. Demokrasi kırılgan bir hazinedir." dedi.

AB Komiserinden uyarı: Bir gün faşizmle uyanırız!
AB Komiserinden uyarı: Bir gün faşizmle uyanırız!
GİRİŞ 24.10.2018 13:37 GÜNCELLEME 24.10.2018 13:37

Avrupa Parlamentosunda (AP) toplantı notları İtalyan üye Angelo Ciocca tarafından ayakkabıyla ezilen Moscovici, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Ciocca'nun dün gerçekleştirdiği protestoya değinen Moscovici, "İtalyan malı ayakkabı olayı gülünç. İlk başta gülüp geçilir ve sıradanlaştırılır çünkü komiktir. Daha sonra sembolik sağır şiddete alışılır ve bir gün faşizmle uyanırız. Dikkatli olalım. Demokrasi kırılgan bir hazinedir." ifadelerini kullandı.

Strazburg'da dün devam eden AP Genel Kurulu sırasında basın toplantısı düzenleyen Moscovici, İtalyan Lig Partisi üyesi Ciocca'nın beklenmedik tepkisiyle karşılaşmıştı. AB Komisyonunun, İtalya'nın 2019 taslak bütçe planını reddetmesine tepki gösteren Ciocca, Moscovici'nin basın toplantısı düzenlediği masaya gelip notları alarak ayağından çıkardığı ayakkabı ile masanın üzerinde ezmişti.

Olayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Ciocca, "Strazburg'da (İtalyan malı bir ayakkabı ile) Moscovici'nin yazdığı İtalya karşıtı yalan dağlarının üstüne bastım. İtalya saygıyı hak ediyor ve biz başımızı eğmeyeceğiz." ifadelerini kullanmış, Moscovici ise "Notlarımı (masanın üzerinden) toparlayan bir parlamento görevlisi olduğunu sanıyordum. Hayır, bir milletvekiliydi. Karar ve metinleri ayakkabısıyla ezenler ne demokrasiye ne kurumlara ne de kurallara saygı duyuyor. Görevlerine bile saygıları yok." diyerek tepki göstermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü