Kendileri de kabul etti! Yeni tanklar fos çıktı

Almanya, geçen yıl teslim alınan tank, helikopter, savaş jeti ve kargo uçaklarının yüzde 61'inin kullanılmadan önce iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu duyurdu.

Kendileri de kabul etti! Yeni tanklar fos çıktı
Kendileri de kabul etti! Yeni tanklar fos çıktı
GİRİŞ 01.11.2018 11:14 GÜNCELLEME 01.11.2018 11:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Almanya Savunma Bakanlığı 2017 yılında teslim aldıkları tank, helikopter, savaş jeti ve kargo uçaklarının yüzde 61'inin kullanılmadan önce iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Geçen yıl Almanya Ordusu'nun aldığı 71 Puma tanktan 27'sinin, 8 kargo uçağı A400M'den dördünün, 7 Tiger savaş helikopterinden ikisinin, yedi tane NH90 nakliyat helikopterinden de dördünün kullanılmaya hazır olduğu bildirildi.

 

 

Dört savaş jetinden sadece bir tanesi çalışıyor

Eurofighter savaş jetlerinin de bilgisayar sistemlerindeki problem sebebiyle kullanılamaz halde olduğu ortaya çıktı. Almanya'nın yeni satın aldığı dört savaş jetinden sadece bir tanesi kullanıma hazır vaziyette.

Alman milletvekili Matthias Höhn'ün soru önergesi sonrası ortaya çıkan bilgilere göre Alman Ordusu'nun envanterindeki silahların yüzde 70'i kullanıma hazır. Envantere 2017 yılında yeni eklenen silahların ise sadece yüzde 39'u iyileştirme yapılmadan kullanılmaya hazır.

Alman milletvekili Höhn: Bu bir skandal

Höhn'ün sorusuna Savunma Bakanlığı adına yanıt veren Şansölye Angela Merkel'in muhafazakar Hristiyan Demokrat Partisi'nden Peter Tauber, "Eurofighter'ların geriye kalan üçü için kullanım iznini çok yakın zamanda bekliyoruz" dedi.

Matthias Höhn, bu durumu bir skandal olarak nitelerken "Savaş endüstrisinin yavaşlığını hoş görmek vergi mükelleflerine masraf olarak dönüyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 7
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    2. dünya savaşı başladığinda almanların elinde 150 tane denizaltı vardı savaşın sonuna kadar toplam denizaltı sayısı 1670 oldu. Şu an sadece savunma sanayisine para harcamak istemiyorlar.
    Cevapla
  • Düzce'de 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD kazığı olmasın. Sizin ordununuz bille yok. Silahı nasıl olsun.
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    ya adamların ordusu neden olsunki!!minimize edilmiş bir ordusu var.yeter..kuzeyi medeni iskandinav ülleri..batısı hollanda belçika..dogusu polanya cek macar.güneyi malum..adamlar sınırını kaldırmış parayı birleştirmiş.adamların dış ticaret fazlası kadar ihracatımız bile yok..savaşa girseler zaten ortak haçlı orduları var.
    Cevapla
  • vesselam 5 yıl önce Şikayet Et
    almanların orduya ihtiyacı yok olursa siyonistler tedarik eder sen kendi derdine bak avrupada savaş yok çünkü dünya savaşlarını yahudiler çıakrır şu anda öğle bir planları yok avrupa için ortadoğuyu bölmek müslümanları kaktletmekle meşguller avrupa rahat yani
    Cevapla
  • Gercekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Belcikanin neden Eurofighter i almadığı yeni nesil f35 aldiği ortaya çıkıyor fransızlar izin vermeyince almanya uçuramıyor eee ne olsun etme bulma dünyası bir yapana bir yapan çıkar almanya fransanın oyuncağı olmuş olan bu
    Cevapla
  • öğren gel 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş senin yanlışın var.O uçakta Almanya da ortak olarak üretim yapıyor.Hangi dünyada yaşıyorsun?
    Cevapla
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide sizin zaten amerikanın üzerinizdeki vesayeti nedeniyle ordu kurmanız yasak... o çalışanlarla idare edeceksiniz. ne zaman abd ye karşı diklenir, kendinizi güçlü hissedersiniz o zaman kurarsınız ordunuzu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu