İran'dan ABD'ye Yemen tepkisi: Utanmanız yok mu?

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo'nun Yemen ve İran'a ilişkin yaptığı açıklamalara tepki göstererek İran ve Yemen'e karşı işlenen insanlık suçundan ABD'nin sorumlu olduğunu belirtti.

İran'dan ABD'ye Yemen tepkisi: Utanmanız yok mu?
İran'dan ABD'ye Yemen tepkisi: Utanmanız yok mu?
GİRİŞ 09.11.2018 09:00 GÜNCELLEME 09.11.2018 09:00

Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pompeo'nun, "İranlıların gıda ve ilaç için gerekli mali hizmetlere erişimini engelleyen yasa dışı ABD yaptırımlarının sorumluluğunu" İran'a yüklediğini dile getirdi. 

ABD'ye rağmen İran halkına gıda, ilaç ve diğer temel malzemeleri ulaştıracaklarını dile getiren Zarif, "İran ve Yemen'e karşı işlenen insanlık suçundan ABD sorumludur." ifadesini kullandı.

Zarif, Yemen'deki gelişmelerle ilgili olarak ise Pompeo'ya hitaben şu cümleleri yazdı: 

"Bak ne diyeceğim, Bakan Pompeo. Karşı karşıya kaldıkları kıtlıktan sorumlu olan Yemenlilerin kendisidir. Çünkü Yemenliler okul servislerini bombalamak için milyar dolarlar ve 'bu riski hafifletmek için yine milyonlar' harcayan hamileri olduğunuz kasaba (Suudi Arabistan'a) direnmeksizin kendilerini yok etmelerine izin vermeliydiler. Utanmanız yok mu?"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Yemen'e milyonlarca dolar insani yardımda bulunduğunu açıklamıştı.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook ise yaptırımlarının hedefinin İran halkı değil rejimi olduğunu ve bu nedenle ilaç, sağlık ve gıda sektörüne yaptırım uygulamadıklarını söylemişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!