İstifa haberi sonrası İsrail'den kritik karar!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın istifasının ardından, Netanyahu'nun bugün eğitim bakanıyla gerçekleştirdiği toplantıdan erken seçim kararı çıktığı iddia edildi.

İstifa haberi sonrası İsrail'den kritik karar!
İstifa haberi sonrası İsrail'den kritik karar!
GİRİŞ 16.11.2018 15:54 GÜNCELLEME 16.11.2018 16:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail medyasının en önemli gazetelerinden Jerusalem Post ve Haaretz, gündemi sarsan bir haber servis etti.

 

 

Haberlerde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Eğitim Bakanı Naftali Bennett bir toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşme sonunda erken seçim kararı alındı. Pazar günü koalisyon liderleriyle yapılacak toplantıda erken seçim tarihinin belirleneceği ifade edildi.

Ancak, Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada erken seçim iddiaları reddedildi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, geçtiğimiz günler İsrail'in Hamas'la yaptığı ateşkesi gerekçe göstererek istifa etmişti.

Liberman'ın istifasının ardından Eğitim Bakanı Naftali Bennett'in liderliğini yürüttüğü Habayit Hayehudi partisi koalisyondan çekilebileceği sinyallerini vermişti. 

İsrail basını iki liderin görüşmesinin olumlu geçmediğini bu nedenle Netanyahu'nun erken seçime gitmekten başka şansının kalmadığını aktardı.  

Alçak sözler söyleyip istifa etti! Sürpriz gelişme

ERKEN SEÇİM KARARI BEKLENİYORDU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yürüttüğü ve Liberman'ın da içinde yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyordu. Mecliste 5 sandalyeye sahip ve Liberman'ın liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi, istifayla birlikte sandalye sayısını kaybetti ve koalisyonun sandalye sayısı kritik sınıra, yani 61'e düşmüştü.

Koalisyon hükümetinin 120 sandalyeli İsrail meclisinde güvenoyu alması için 61 milletvekiline sahip olması gerekiyor.

Bu sebepten ötürü İsrail medyası istifanın yaşandığı gün, Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin tehlikeye girebileceğini ve İsrail'de erken seçimin gündeme gelebileceğini yazmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 2
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu köpegi her gördügümde yaptigim dua ALLAH im bu itlerden yüzlercesini gebertmeden canimi alma her itrail katliami haberinde kanim donuyor adeta insan olmayan bu toplum bu dünya da yerleri yok katledilmesi gereken bir hastalik bunlar
    Cevapla
  • Emre Caner 5 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar terörist Yahudiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!