Macaristan'dan Türk Konseyi açıklaması!

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, ülkesinin Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) ile ilişkisine yönelik, "Macaristan olarak Türk Konseyi ülkelerine daha yakın olmak istiyoruz." dedi.

Macaristan'dan Türk Konseyi açıklaması!
Macaristan'dan Türk Konseyi açıklaması!
GİRİŞ 17.11.2018 11:45 GÜNCELLEME 17.11.2018 11:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Kiss, Macaristan'ın Türk Konseyi üyeleri ve Türkiye ile ilişkilerine dair AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın, Türk Konseyi'nin eylülde Kırgızistan'da düzenlenen 6'ncı zirvesine ev sahibi ülkenin davetlisi olarak katılmasının önem arz ettiğine dikkati çeken Kiss, ülkesinin Türk Konseyi üyeleriyle daha yakın olmak istediğini vurguladı.

Kiss, konseyin özellikle Orta Asya'daki temsilcilerinin zengin yer altı kaynakları, sanayi ve ticaret alanında çok büyük ekonomik imkanlara sahip olduğunu belirtti.

Macaristan'ın bu ülkelerle ilişkisini en üst seviyelere çıkarmak istediğinin altını çizen Kiss, bu sıkı bağın Türk Konseyi üyeleriyle Macaristan arasında köprü görevi görebileceğine değindi.

KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Büyükelçi Kiss, Türk Konseyi üyesi ülkeler ile Macaristan ilişkilerinin geçmişe dayandığını hatırlatarak, "Biz Macarlar olarak bu ülkelerde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Başbakan Orban, katıldığı zirvede bu ülkelere yakın olmanın çok önemli olduğunu söyledi. Türk Konseyi üyeleriyle derin ilişkiler kurmak her iki tarafın da yararına." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekim ayındaki Macaristan ziyaretinin çok başarılı geçtiğini aktaran Kiss, bu ziyaretin iki ülke arasındaki sürekli gelişen ikili ilişkiler için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kiss, Macaristan'daki Gül Baba Türbesi'nin Türkiye'nin restorasyonunun ardından açılmasının Macar hükümeti tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, "Türbe iki halk arasındaki aralıksız devam eden iş birliği ve sıkı dostluğun en büyük sembollerinden biri olmuştur." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sipahi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kan çekiyor demekki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu