Yüzyılın insani utancı: Yemen ve onun çocuklar

İngiliz yardım kuruluşu Çocukları Kurtarın Vakfı’na göre, Yemen’de son üç yıl içerisinde yaklaşık 85 bin çocuk akut yetersiz beslenmeden yaşamını yitirdi. Raporda, bu rakamın, İngiltere’nin Birmingham kentinde yaşayan 5 yaşından küçük çocukların nüfusuna denk geldiği belirtildi.

Yüzyılın insani utancı: Yemen ve onun çocuklar
Yüzyılın insani utancı: Yemen ve onun çocuklar
GİRİŞ 22.11.2018 09:14 GÜNCELLEME 22.11.2018 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyonun müdahalede bulunduğu Yemen’de 5 yaşından küçük yaklaşık 85 bin çocuğun yetersiz beslenmeden yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

 

Çocukları Kurtarın Vakfı’nın (Save the Children), BM’ye dayanarak hazırladığı raporda, Nisan 2015 ile Ekim 2018 arasında 84 bin 700 çocuğun akut yetersiz beslenmeden hayatını kaybetmiş olabileceği hesap edildi.

NÜFUSUN YARISI TEHLİKEDE

 

 

Vakıf, Yemen’de akut yetersiz beslenme tedavi edilmezse her yıl çocukların yüzde 20 ila 30’unun yaşamlarını kaybedeceğine dikkat çekti.

Raporda, ‘85 bin’ rakamının, İngiltere’nin ikinci en büyük kenti Birmingham’da yaşayan 5 yaşından küçük çocukların nüfusuna denk geldiğine işaret edildi. Yemen’de, nüfusun yarısını oluşturan 14 milyon kişi kıtlık riskiyle karşı karşıya.

YORUMLAR 2
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum dünyadaki bütün müslümanların ayıbı malesef.mevlam bir an evvel sağlık sıhhat sofralarına bu cuma günü hürmetine Halil ibrahim bereketi versin. arkadaşlar kızılay ın sayfasında yemen e yardım bölümü var dua ile yetinmeyip maddi yardımda yapalım.Amin
    Cevapla
  • genc 5 yıl önce Şikayet Et
    yenimi akliniza geldi yemendeki zulm yillardir emperyalizme hizmet ettiniz vahabileri yalayip yuttunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu