ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli hamle!

ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye'nin kaygılarına yönelik Suriye'nin kuzeyinde birkaç bölgede gözlem noktası kuracaklarını açıklamıştı. Bugün, ABD Ordusuna bağlı güçlerin, Suriye'nin Tel Abyad kentinde Türkiye sınırına yakın olan bir bölgede (Akçakale) gözlem noktasının ilkinin kurulumuna başladı.

ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli hamle!
ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli hamle!
GİRİŞ 27.11.2018 17:20 GÜNCELLEME 27.11.2018 17:25
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeydoğusundaki sınır hattında gözlem noktası kurulacağını ABD Savunma Bakanı James Mattis açıklamıştı. Mattis buna gerekçe olarak, Türkiye'yi DAEŞ gibi radikal unsurlar veya Esed rejimi kaynaklı terör tehdidinden korumayı göstermişti.

 

 

ABD'nin Suriye'de Fırat'ın doğusunda Türkiye sınır hattına toplam 12 ayrı gözlem noktası kurmayı planladığı ve ilk etapta bu sayısının 5 olacağı belirtilmişti.

İlk gözlem noktasının kurulumuna başlanıldı... Binanın etrafında ABD ordusuna ait araçlar dikkat çekiyor...

İLK GÖZLEM NOKTASI KURULMAYA BAŞLANILDI

 

 

Ankara'nın tepkisine rağmen terör örgütü PKK/YPG ile işbirliğine devam eden ABD, Akçakale'nin karşısında yer alan Suriye'nin Tel Abyad kentinde ilk gözlem noktasının kurulmasına başlanıldı. Yerel kaynakların geçtiği görüntüde, ABD askeri araçlarının kurulan gözlem noktasının etrafında olduğu görülüyor.

TÜRKİYE BU HAMLEYE KARŞI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye'nin kuzey sınırında gözlem noktaları kurma planından duydukları rahatsızlığı ABD'li muhataplarıyla paylaştığını belirterek, "Bu tür uygulamaların bölgedeki karmaşık durumu çok daha karmaşık hale getireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 67
  • Uzman. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bal gibi Türkiye'ye karşı bir kapan.
    Cevapla
  • amiiin 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiyeye karsi pyd yi koruyor ve turkiyeyi gozkem aktinda tumak icin yapiyor fitne defolur insallah
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    TARİHİMİZDEN Bİ HAİKAYE : Yıl 1071 Sultan Alparslan’ın Bizans sınırına gönderdiği gözcüler gelirler, heyecanla ve korkuyla ; “Sultanım bizden 10 kat büyük Bizans ordusu hızla yaklaşıyor”. Sultan gayet sakin : “BİZ DE ONLARA YAKLAŞIYORUZ....!!!”
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    biz ne zaman harekete geçeceğiz. o noktalar kurulursa asla sınır dışı müdahale yaptırmazlar bize. geç kalıyoruzzzzzz.
    Cevapla
  • şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu müttefik bozuntusu terör finansörleri Türk'ün aklıyla alay ediyor. Açıkça pkk beceremiyor biz onlar için sınır karakolları kuruyoruz demiyor da bunu barış ve Türkiye nin kaygılarını gidermek için yaptığını söylüyor. Tek amaçlarının suriye deki doğalgaz ve petrol bölgelerinin abd için korunması olduğunu herkes biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!