Dünya diken üstünde: Krize dahil oldular

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Azak Denizi'nde Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilimle ilgili olarak, "AB'nin aralık ayında Rusya'ya yönelik yaptırımları uzatacağına eminim" dedi.

Dünya diken üstünde: Krize dahil oldular
Dünya diken üstünde: Krize dahil oldular
GİRİŞ 30.11.2018 15:52 GÜNCELLEME 30.11.2018 16:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Azak Denizi'nde Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilime dair açıklamalarda bulundu.

 

 

Tusk, "AB'nin aralık ayında Rusya'ya yönelik yaptırımları uzatacağına eminim" dedi.

"AB'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine destekte birleştiğini" söyleyen Tusk, Rusya'ya savunma, enerji ve bankacılık alanlarında yaptırımların devam edeceğini söyledi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, 13-14 Aralık tarihlerinde AB Liderler Zirvesi'ne başkanlık edecek.

TRUMP'TA PUTİN İLE GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna ile yaşanan gerilimi gerekçe göstererek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile G20 Zirvesi'nde gerçekleştireceği görüşmeyi iptal etmişti.

UKRAYNA İLE RUSYA ARASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemileri karşı karşıya gelmiş, Rus karasularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı civarında Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve 6 Ukrayna askerinin yaralandığını duyurmuş, gemilerin Rus özel kuvvetler tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

Tüm bu yaşananlar sonrası, Ukrayna sıkıyönetim ilan ederken, Rusya'da yakaladığı Ukraynalı mürettebata hapis cezası vermişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • yabatek 5 yıl önce Şikayet Et
    AB yaptırım uzatsın diye Coninin planı
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği ne zaman krizlerin dışında idi ki? Allah cc aşkına kendimizi kandırmayalım. Avrupanın sinsiliği gizliliği yani zulümleri tek tek ortaya çıkıyor. Afrikadan tut ta Orta doğuya kadar Avrupa zulmü vardır. Allah cc zalimleri rezili rusva etsin inşaAllah. Çok masum öldürüldü çok!
    Cevapla
  • takavit 5 yıl önce Şikayet Et
    ben ukraynanin gemilerin gecisini bildirdigine inandiramez kimse simdiye kadarki gecislerde nicin bir sey olmadi ^simdi dusunmek lazim yunan savas gemileri TURKIYEYI sallamadan canakkale bogazindan girse istanbula dogru ilerlese TURKIYE alkisdutup gul mu atacak ben nasil davranirsam rustanda aynisini yapacagina inanirim
    Cevapla
  • 1071 KÜRŞAD 5 yıl önce Şikayet Et
    buyrun 3. dünya savaşına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri