Komşu halktan para toplayıp savaş gemisi alacak!

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunan donanmasına yeni savaş gemileri alınabilmesi için yardım hesabı açarak, halktan para toplayacaklarını açıkladı.

Komşu halktan para toplayıp savaş gemisi alacak!
Komşu halktan para toplayıp savaş gemisi alacak!
GİRİŞ 07.12.2018 10:24 GÜNCELLEME 07.12.2018 10:24
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Denizcilerin koruyucusu olduğuna inanılan "Aziz Nikola günü"nde, Pire'deki donanma akademisinde düzenlenen törene katılan Kammenos, burada bir konuşma yaptı.

 

 

Kammenos, Yunanistan'ın Akdeniz ülkeleriyle beraber bir enerji merkezi ve üreticisi olacağını savunarak, "Bu bizi, egemenlik haklarımızı korumak ve bölgede güvenliği güçlendirmek için kuvvetli bir donanma gücüne sahip olmaya mecbur kılıyor" ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl bu hedeflerine ulaşmaları gerektiğini belirten Kammenos, "Ancak şimdi ülkemizin büyük hayırseverlerine ve bağışçılarına ihtiyacımız var. Yeni fırkateynler ve amiral gemisi alarak filomuzu güçlendirmek için Yunan halkına ve armatörlerine, 1 Ocak 2019'da açılacak hesaba yatıracakları para ile kendi ihtiyaçlarından keserek ulusal çabamıza destek vermeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

 

 

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, ilk parayı kendi maaşından yatıracağını açıkladı.

Ekonomik krizi atlatmaya çabalayan Yunanistan, yıllık 5 milyar avronun üzerinde askeri harcama da yapıyor.

Milli gelirine oranla yüzde 2,5'a ulaşan bu miktar ile Yunanistan, askeri harcama konusunda NATO kriterini sağlayan ülkeler arasında bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • tattoo 5 yıl önce Şikayet Et
    Halkın cebinde parası var mıymış acaba
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence yeni mitolojik tanrılar uydurmaları ve hemen tapınmaları lazım, bu borç durumundan kurtulmak için. Mesela; '' ye, iç ve yat'' tanrısı olabilir. Şuan ki vaziyetlerine çok uygun. Yunanistan da da kimse yadırgayıp, yabancılık çekmez :)
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye dert ediyorsunuzki ada başına 1 gemi verelim ilk Rodos'tan başlayalım
    Cevapla
  • Faruk TOK 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz satalım onlara
    Cevapla
  • Teselya Savaşı 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa dan 2.el FREMM sınıfı 3 adet firkateyn alacaklar , 750 km lik menzili olan SCALP füzeleri taşıyan bu firkateynleri önce kiralayacak , çünkü 300 km menzilin üstü füze satışı uluslararası hukukta yasak.Sonra satın alacaklar 2019 göreceğiz.Kiralama bir anda satışa dönüşecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!