Hollanda'dan destek! Hepimizde sarı yelek var

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Aslında hepimizin üzerinde bir sarı yelek var. Çünkü hepimizin toplumdaki gelişmelerle ilgili belirli endişeleri var. Siyasetçiler bunu mümkün olduğu kadar cevaplamalıdır." dedi.

Hollanda'dan destek! Hepimizde sarı yelek var
Hollanda'dan destek! Hepimizde sarı yelek var
GİRİŞ 08.12.2018 10:05 GÜNCELLEME 08.12.2018 10:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Rutte, düzenlediği basın toplantısında, kendisini sarı yeleklilerin yerine koyabileceğini belirterek, “Sarı yeleklilerin gösterisi, göç ve iklim değişikliği, göçmen akını, orta gelirlilerin ekonomik durumları gibi konulardaki endişelerin açık bir ifadesidir. Bunlar herkesin duyduğu endişelerdir." dedi. 

 

 

HEPİMİZİN ÜSTÜNDE SARI YELEK VAR

Rutte, "Aslında hepimizin üzerinde bir sarı yelek var. Çünkü hepimizin toplumdaki gelişmelerle ilgili belirli endişeleri var. Siyasetçiler bunu mümkün olduğu kadar cevaplamalıdır. Bunu da elimizden geldiği kadar yapıyoruz fakat bu her zaman olmuyor çünkü imkanlar ve bütçe sınırsız değil." ifadelerini kullandı. 

 

 

SARI YELEKLİLER İKİYE AYRILMIŞ DURUMDA

Fransa'daki sarı yeleklileri iki grupa ayırmak gerektiğine işaret eden Rutte, "Bir yandan Fransız hükümetiyle içtenlikle endişelerini görüşmek isteyen bir grup, diğer yandan ise eylemi kötüye kullanarak şiddet uygulayan küçük bir grup var. Bu kabul edilemez." diye konuştu. 

Toplumla diyalog içerisinde olunması gerektiğini dile getiren Rutte, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da bunu yapmak istediğini kaydetti.

Rutte, Hollanda'daki sarı yeleklilerin gösterilerinin Fransa'daki kadar şiddetli olmasını beklemediğini ve ülkedeki hükümet karşıtı protesto eylemlerinin şu ana kadar sessiz kaldığını vurguladı.

Hollanda'da geçen hafta, çeşitli kentlerde "sarı yelekliler” hükümet karşıtı protestolar düzenlemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu iş Avrupanın aleyhine ise şimdiye kadar önlem alınırdı bence. Bu işlerde büyük bir organize var gibi görünüyor. Bence bu işte siyonizm ve emperyalizm var! Yani usa isr uk! Rabbim cc Ümmeti Muhammed'i sav zalimlerden korusun ve geçmiş zulümlerinde intikamını alsın inşaAllah.
    Cevapla
  • erbat 5 yıl önce Şikayet Et
    korkunun gözünü seviyim gollandayada ugramasin siye
    Cevapla
  • faik 5 yıl önce Şikayet Et
    Haha olsun devam
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bı yerde garıban her yerde garıban avrupadakı eylemcı sıyaset pesınde degıl ekmek davası halkları mıllıyetcılıge bulastırmakta baska bır oyun oyunun yonetmenlerı ıse pıramıdın ustundekıler olay bu sana acımayan hıc bır ınsana acımaz.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda korkmaya başladı. Bu yüzden psikoljik terimler ile olayları yatıştırma peşinde. Neden mi? Hollandada hemen hemen her şeye zam geldi. Çalışmayanlar artı çalışanların yarısı devlet yardımı ile geçiniyor! Halkın 70% si kiracı. Şuan sigorta şirketleri, Gayri menkul tekel şirketler ile bankalar piyasada fahiş fiyatlar uygular hale geldi. Hükümet ipleri kaptırdı, zulume dönüşmeye başladı. Hükümetin tek savunması halkın karnının doyması, işin aslı zalim kral Sezar yönetim biçimi: halk oyunda karnı doygun olunca susar mantığı!
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    hollanda krallık fransa cumhutiyet krallıklar cumhuriyeti istemezler
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Isın aslı gene lokma rısk..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı