Balkanlar'da gerginlik! Askeri müdahale olabilir

Kosova Güvenlik Gücünün (FSK) Kosova ordusuna dönüştürülmesi konusunda parlamentoda kabul edilen yasa tasarısı sonrasında Balkanlarda gerilim yükselirke Sırbistan Başbakanı, "Askeri müdahale bir seçenek" dedi.

Balkanlar'da gerginlik! Askeri müdahale olabilir
Balkanlar'da gerginlik! Askeri müdahale olabilir
GİRİŞ 15.12.2018 17:18 GÜNCELLEME 15.12.2018 17:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kosova güvenlik gücünün (FSK) Kosova ordusuna dönüştürülmesi hakkında parlamentodan geçen yasa Balkanlarda gerginlik yarattı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg tarafından "zamansız" olarak nitelendirilen bu hamleye Sırbistan'dan tepki gecikmedi.

 

 

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, cuma günü Kosova sınırındaki Sırp birliklerini ziyaret etti. Belgrad yönetimi tarafından "bölgesel barışa yönelik büyük bir tehdit" olarak nitelendirilen yeni karar üzerine Başbakan Ana Brnabic, Kosova'ya askeri müdahalenin masada bulunan seçeneklerden biri olduğunu söyledi.

Danışmanlardan Nikola Selakovic, "Sırbistan'ın Kosova'ya asker gönderebileceğini ve ya bölgeyi işgal edilmiş bölge olarak ilan edebileceğini" açıkladı. 

Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ise Sırbistan'ın BM Güvenlik Konseyi'nde acil oturum talep edeceğini belirtti.

 

 

ABD'nin bu kararın Kosova'nın egemenlik hakkı olduğu konusundaki açıklama yayınlarken Rusya, ordunun dağıtılması gerektiğini savundu.

Kosova parlamentosunda120 vekilden 107'si 4000 kişiden oluşan Kosova güvenlik gücünün (FSK)  düzenli bir orduya çeviren tasarıya onay vermişti.

 

YORUMLAR 13
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçti sırbın pazarı artık nufus göçün den asker dahi bulamayacaklar müdahale ederlerse yeni topraklar kayıp ederler hatta Sırbistan diye bir ülke bile kalmaya bilir
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    O vakit bir cephe daha acariz.sirblar Türkiyeye gücü yetmez.
    Cevapla
  • İzmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerekirse her yer vatan bizim Türk olduğu her yer vatan Tsk her müslüman yanında zaman geldiğimi her yerde olucaz az kaldı Yola devam
    Cevapla
  • vatan sağolsun 5 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi Türkiye için yeni bir gündem tezgahları ırak ve suriye sınırındaki konulardan uzallaşması için
    Cevapla
  • kerimm 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi Erdoğandan bekliyorsunuz. adam süperkahraman değil kardeşim. bu ülkenin yerli milli muhalefeti nerde? neden bu konularda bir sözleri yok. hiç mi elini taşın altına sokmayacak chp hdp diğerleri. hiç mi muhalif kimliğine yakışır şekilde ülkesinin Balkan politikasına destek çıkmayacak. hiç mi ülke menfaatleri doğrultusunda konuşmayacaklar. muhalif olmak hükümet üzerinden ülkesine düşman olmak değildir. o zaman siz bu ülkenin düşmanısınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!