Suudi Arabistan'dan ABD'ye çok sert tepki

Cemal Kaşıkçı cinayeti yüzünden çıkan yasa tasarısına Suudi yönetiminden, "İçişlerimize müdahaleye izin vermeyiz" açıklaması geldi.

Suudi Arabistan'dan ABD'ye çok sert tepki
Suudi Arabistan'dan ABD'ye çok sert tepki
GİRİŞ 17.12.2018 08:11 GÜNCELLEME 17.12.2018 08:11
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı, ABD Senatosu'nun doğrulanmamış iddia ve suçlamalara dayandırdığı, Krallık'ın içişlerine açıkça müdahale eden ve Krallık'ın bölgesel ve uluslararası rolünü hafife alan duruşunu reddediyor" ifadeleri kullanıldı.

ABD SENATOSU VELİAHT PRENS'İ SORUMLU TUTTU

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Kaşıkçı konusunda Muhammed bin Selman'ın sorumlu tutulmasını öngören tasarı, 14 Aralık'ta ABD Senatosuna sunulduktan sonra sesli oylamada kabul edildi.

Tasarıda, Senatonun Kaşıkçı cinayetinin Veliaht Prens Selman tarafından emredildiğine inandığı belirtilirken, Riyad yönetimine de "Kaşıkçı cinayetine dahli bulunan herkesten hesap sorması" çağrısında bulunuldu.

YEMEN'DEKİ KRİZ DE TASARIDA YER ALDI

Tasarıda ayrıca, ABD'nin Yemen'deki insani krizin devam etmesinde rolü olan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun askeri eylemlerine verdiği desteğin de derhal kesilmesi talep edildi.

Bu tasarıyla ABD Senatosu, Muhammed bin Selman'ı Cemal Kaşıkçı cinayetinden resmi olarak sorumlu tutmuş oldu.

YORUMLAR 14
  • AYAKTA UYUYORLAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne zaman bağımsız oldunuz da ABD iç işlerinize karışıyor! Sizin içinizi, dışınızı, devletinizi 1. Dünya Savaşından sonra İngilizler kurdu, 2. Dünya savaşından sonra da İngilizleri Almanlar'dan kurtarması karşılığında ABD devraldı ve yıllardır petrolünüzü, Dolarınızı, şirketlerinizi, çölden ve kumdan başka her şeyinizi çekip alıyor elinizden. Şimdi de parçalamaya karar verdi, parça pinçik edecek sizi. Nasıl bir uyku içindesiniz ki, şimdi kalkıp "İçişlerimize müdahaleye izin vermeyiz" diyorsunuz?
    Cevapla
  • A.B. 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye bu kadar sert çıkma ümüğünü sıkar, aynen Cemal Kaşıkçı'yı boğduğun gibi boğar geçer de kimse sorgulayamaz bile.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ne içişleriniz nede dışişleriniz kaldı
    Cevapla
  • Oğuzhan Biçer 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha Durun Bakalım Siz Amerika Kafalarınıza Çorap Örecek.Daha Başınıza Çok İşler Müsibetler Gelecek Çünkü Sizler Yahudileri Kendilerinize Dost Edindiniz.
    Cevapla
  • erol/antalya 5 yıl önce Şikayet Et
    Suddlar ne kadar güvenirseniz güvenin abd her fırsatta menfaat gereği size gerekeni yapacaktır. Siz istediğiniz kadar abd,ye para aktarın bu işin sonu size çok kötü dokunacak. O zaman anlayacaksınız kimin dost kimin düşman olduğunu ama iş işden geçmiş olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı