Trump'ın kararı sonrası PKK/YPG'den ilk açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını açıklamasının ardından terör örgütü PKK/YPG adeta çıldırmış durumda. Konu ile alakalı açıklama yapan örgüt, "Eğer ABD güçlerini çekerse bu sırtımıza saplanmış bir hançer ve terör örgütü DAEŞ'e karşı ölenlere büyük bir ihanettir" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 20.12.2018 10:05 GÜNCELLEME 20.12.2018 17:20
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Dün ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı alması dünyada büyük sürprizle karşılandı. Trump'ın bu kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından aldığı belirtilmiş, Dışişleri personelinin 24 saat, Amerikan askerlerinin ise 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekilmesinin planlandığı aktarılmıştı.

 

 

Trump'ın bu kararını Pentagon'da onaylamış ve "çekiliyoruz" açıklamasını yapmıştı. İsrail ise kararın açıklanmadan önce kendilerine söylendiğini belirtirken, ABD medyası çekilme kararının terör örgütü PKK/YPG'ye çoktan bildirildiğini duyurmuştu.

YPG ÇILGINA DÖNDÜ: ABD SIRTIMIZA HANÇER SAPLADI, BU BÜYÜR BİR İHANET

 

 

ABD'nin bu kararının ardından gözlerin çevrildiği terör örgütü PKK/YPG'den ilk açıklama geldi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) bir PKK/YPG'li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, terör örgütü, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının "PKK/YPG'nin sırtına saplanmış bir hançer" olduğunu belirtti.

"Terör örgütü DAEŞ ile mücadele ediyorum" bahanesiyle kendisini dünyaya şirin göstermeye çalışan örgüt adeta çılgına dönmüş durumda. SOHR'un aktardığına göre PKK'lı yetkili, "Eğer ABD güçlerini çekerse bu sırtımıza saplanmış bir hançer ve DAEŞ'e karşı ölenlere büyük bir ihanettir" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 164
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd silahları yığdı. Çekiliyor. Sadece Türkiye ye gel gel yaptılar. Orada müthiş silahlar olabilir. TSK çok dikkatli olmalı. EL bab dan daha zor olacak gibi.
    Cevapla
  • bg turk 5 yıl önce Şikayet Et
    partizanlarin sonu budur
    Cevapla
  • katibb 5 yıl önce Şikayet Et
    o hançer 40 yıldır sırtınızda zaten !!!
    Cevapla
  • sami 5 yıl önce Şikayet Et
    sizi bu kafayla daha cooook kulanirlar
    Cevapla
  • 3434 5 yıl önce Şikayet Et
    Bravo.Tebrikler Donalt Trump.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı