Suriye'de paralı asker ihtimali:Blackwater geliyor

ABD'nin özel güvenlik şirketlerinden biri olan Blackwater'ın Recoil dergisine verdiği ilan kafaları karıştırdı. "Geliyoruz" ifadesinin yer aldığı ilan ABD'nin Suriye'ye paralı asker göndereceği yorumlarına sebep oldu.

Suriye'de paralı asker ihtimali:Blackwater geliyor
Suriye'de paralı asker ihtimali:Blackwater geliyor
GİRİŞ 26.12.2018 11:16 GÜNCELLEME 26.12.2018 15:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'nin karanlık ordusu olarak kabul edilen özel güvenlik şirketi Blackwater, Recoil dergisinin son sayısında bir ilan verdi."Geliyoruz" ifadesinin yer aldığı ilan, ABD'nin Suriye'den askerlerini çektikten sonra bölgeye paralı askerleri göndereceği yorumlarına sebep oldu.

Savunma Bakanı Jim Mattis'in istifasının ardından uzmanlar, "Mattis gidiyor, Blackwater geliyor" açıklamalarında bulundu.

 

 

Bölgedeki askeri varlığını sonlandıran ABD'nin Irak'ta yaptığı gibi bölgeyi özelleştirerek paralı askerler ile yönlendireceği ihtimali üzerinde duruluyor. Irak'ta meydana gelen katliamlar ve işkencelerden sabıkalı olan Blackwater şirketi, PKK ve Hizbullah'a da maddi yardımda bulunuyor.

En büyük saldırısını Nisur Meydanı'nda gerçekleştiren paralı askerler, ABD tarafından yargılansa da cezaları iptal edildi. Şirket içinde yeniden yapılanmaya giderek imajını düzeltmeye çabalayan Blackwater şirketinin adı, "Academi" olarak değiştirilmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 5
  • İzmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Alayınıza mezar edicez
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Whitewater olsa ne yazar ha. Topunuzun canı cehenneme. Islam coğrafyasında ne işiniz var? 20 senede 15 milyon Müslüman katledildi! Sinsi sinsi geçmişin intikamını alıyorlar. Bunu gören Türkiye asla adım atmaz. Küfürün Islam coğrafyasında yeri yok.
    Cevapla
  • Sayonara 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelin gelin .. Pkklı terörist dostlarınız mezarlarınızı kazdı.. Beraber gömeriz
    Cevapla
  • kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    Blackwater değil kralı gelse ne yazar cuniler
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne bekliyoruz. Plân hazır ordu hazır neyi bekliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor