14 ülkeden ortak karar: Maduro'yu tanımayacağız!

Amerika kıtasındaki 14 ülkeden oluşan Lima Grubu'nun Meksika dışındaki üyeleri, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yeni hükümetini tanımayacaklarını açıkladı ve Maduro'ya göreve başlamama çağrısı yaptı.

14 ülkeden ortak karar: Maduro'yu tanımayacağız!
14 ülkeden ortak karar: Maduro'yu tanımayacağız!
GİRİŞ 04.01.2019 23:58 GÜNCELLEME 05.01.2019 00:00
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Grubun, Meksika dışındaki üyeleri Arjantin, Brezilya, Guatemala, Guyana, Kanada, Kolombiya, Kosta Rika, Honduras, Panama, Paraguay, Santa Lucia, Şili ve ev sahibi Peru'nun dışişleri bakanlarının katıldığı "Venezuela" konulu toplantı başkent Lima'da düzenlendi.

 

 

"MADURO'YU TANIMAYACAĞIZ"

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen 13 dışişleri bakanı adına konuşan Peru Dışişleri Bakanı Nestor Popolizio, Venezuela'da 20 Mayıs'ta düzenlenen seçimleri yüzde 68'le kazanan mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 10 Ocak'ta başlayacak yeni görevini tanımayacaklarını duyurdu.

 

 

MADURO'YA ÇAĞRI: YETKİLERİNİ MUHALEFETE DEVRET

Popolizio, Maduro'nun 5 milyon 800 binden fazla oy aldığı seçimlerin, "şeffaf, adil, eşit ve uluslararası standartlarda" ve tam siyasi katılımla gerçekleşmediğinin altını çizerek, Maduro'ya, yetkilerini, ülkede "yeni demokratik seçimler düzenlenene kadar" çoğunluğunu muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Meclis'e devretmesi çağrısı yaptı.

"DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Lima Grubunun basınla paylaştığı yazılı açıklamada ise 13 üyenin, Venezuela'da "demokrasinin tesis edilmesi ve anayasal düzenin sağlanması için" bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini yeniden gözden geçirecekleri kaydedildi.

"ÜST DÜZEY TEMSİLCİLERİ ÜLKELERİMİZE ALMAYACAĞIZ, MALİ YAPTIRIM DA UYGULAYACAĞIZ"

Venezuela hükümetinin üst düzey temsilcilerine, topraklarına giriş izni vermeme kararı aldıkları bilgisi paylaşılan açıklamada, bu kişilere ve bağlı şirketlere mali yaptırım uygulanacağı vurgulandı.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Lima Grubu'ndan, Maduro yönetimini diplomatik olarak sıkıştıracak kararlar almasını beklediğini dile getirmişti. 

Öte yandan toplantıya, gruptan sadece Meksika'nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador hükümetinin Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard katılmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 121
  • VatandaŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Amarikancı fetöcüler iş başında. Dayan Maduro dayan.... Reis bu oyunuda bozar.
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin çanakçıları bunlar! Hani la demokrasiniz
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Aha demokrasi işime gelmeyenleri sistemi
    Cevapla
  • Yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Araplar da Katar i dislamislardi ve oyunu Türkiye bozdu şimdi sıra güney Amerika da maduro mağduro pozisyonuna dusurulmemelidir. Yetismeli el uzatmaliyiz bak nasıl değişiyor açlar
    Cevapla
  • ASIL 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd sözde özgürlük getiremediği ülkelerde. Abd nin yalakaları. Sayın Modoruyu tanımayacakmiş. Güney Amerika'da yalaka olmayan bir Kaç Devletten biri. Demeki dogru yolda olmasının göstergesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor