Al Jazeera'den skandal Türkiye haberi!

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu Münbiç ve Fırat'ın doğusuna operasyon gündemdeyken algı operasyonu yaparak skandala imza attı. Münbiç'teki insanlarla röportajlar yaptığını belirten televizyon, 1 kişinin sözlerini şöyle aktardı: "Amerikan varlığı bizi hem Suriye hükümetinden hem de Türkiye'den koruyor."

Al Jazeera'den skandal Türkiye haberi!
Al Jazeera'den skandal Türkiye haberi!
GİRİŞ 06.01.2019 11:57 GÜNCELLEME 06.01.2019 16:13
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 14 Aralık 2018'de yaptığı telefon görüşmesi sonrasında Suriye'den "tam ve hızlı" çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çekilme işleminin "yavaşça" gerçekleşeceğini açıklamıştı.

 

 

ABD'nin bölgeden çekilmesi ve Türkiye'nin operasyon başlatmak için gün sayması gündemdeki en sıcak başlık. Hem Münbiç hemde Fırat'ın doğusuna askeri sevkiyatları hızlandıran Türkiye, Rusya ile yapılan görüşmede kararlılığını bir kez de Ruslara gösterdi.

KATAR KANALINDAN KÜSTAH HABER

 

 

Türkiye'nin operasyon başlatacak olması terör örgütü PKK/YPG'yi korkutmuş durumda. Ne yapacağını bilemeyen örgüt kendisine sahip çıkacak yeni bir ülke arıyor. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu zamanlaması dikkat çeken ve terör ağzıyla yapılmış bir habere imza attı. Münbiç'teki 4 çocuğu olan bir baba ile röportaj yapan kanal "Size Amerikalılar ile ne kadar güvende hissettiğimizi söyleyemem. Ancak Amerikan varlığı bizi hem Suriye hükümetinden hem de Türkiye'den koruyor" diyerek kara propaganda yapmaya çalıştı. Halbuki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında sivil halkın burnunun dahi kanamaması için TSK'nın ne kadar titiz davrandığını tüm dünya görmüştü.

İşte Zeytin Dalı operasyonu sonrası sapa sağlam ayakta duran Afrin kenti ve ABD ile PKK/YPG'nin operasyon çektiği Rakka kenti...

Terör örgütü PKK/YPG'nin değirmenine su taşıyan haberde Muhammed adlı bir "aktivistin" şu sözlerine yer verildi: "Trump'ın son yorumlarından sonra geçici bir rahatlama sağlandı. Ama bunun ne anlama geldiğini anlamak için çok erken. Çekilmenin ertelenip ertelenmeyeceğinden emin değiliz. Ancak Kürt savaşçıların Amerika'nın fikrini değiştirmek için çok çalıştıklarını biliyorum."

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 153
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK lı veya PKK lıların tehditle yönlendirdiği bir gafil olduğu gayet net, yoruma bile gerek olmamalı
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    El Cezire şaşırma, sabrımızı taşırma. iyi iyi dedik. başımıza iş açıyorsun.
    Cevapla
  • Realist 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş dediğiniz Kalleş çıkıyor. Söylenecek birşey yok. Türk'ün bu coğrafyada diğer milletler İslam'ı hakkıyla anlamadığı müddetçe Türk'ten başka dostu yok. Nasıl küfür tek milletse ehl-i İslam da tek millettir.
    Cevapla
  • aynenöyle 5 yıl önce Şikayet Et
    şu insanın insana yaptığı ...yazık
    Cevapla
  • Mehmet Yozgat 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk’ün Türk’ten başka dostu yok
    Cevapla
  • saki 5 yıl önce Şikayet Et
    müslümanın müslümandan başka kardeşi yoktur.
    Cevapla
  • Bahadır 5 yıl önce Şikayet Et
    Kürdün dostu kim? TÜrk değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri