Mısır'dan Esed'e çağrı: Hazırlıklarınızı yapın!

8 yıl önce Arap Birliği üyeliği askıya alınan Esed rejimine Mısır'dan çağrı geldi. Mısırlı bakan, rejime seslenerek 'üyelik için hazırlıklarınızı yapın' dedi.

Mısır'dan Esed'e çağrı: Hazırlıklarınızı yapın!
Mısır'dan Esed'e çağrı: Hazırlıklarınızı yapın!
GİRİŞ 08.01.2019 21:24 GÜNCELLEME 08.01.2019 21:25
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, başkent Kahire'de ağırladığı Faslı mevkidaşı Nasır Burita ile ortak basın toplantısında, Esed rejiminin Arap Birliği üyeliğinin yeniden aktif hale getirilmesinin, Arap Birliği Konseyi'nin kararı ve mart ayındaki zirve sonuçlarına bağlı olduğunu söyledi.

 

 

ESED'E ÇAĞRI: ARAP BİRLİĞİ İÇİN HAZIRLIKLARINIZI YAPIN

Esed rejimine ülkenin güvenliği, istikrarı ve egemenliğinin korunması konusunda gereken adımları atması ve Arap Birliği'ne dönüş hazırlıkları yapması çağrısında bulunan Şukri, "Aksi halde üyeliğinin aktifleştirilmesi konusunda değişen bir şey olmayacaktır" dedi.

 

 

ZİRVENİN EVSAHİBİ TUNUS: DÖNÜŞÜNDEN SEVİNÇ DUYARIZ

30. Arap Birliği Zirvesi, mart ayında Tunus'ta gerçekleştirilecek.

Tunus Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Lezher el Karavi eş Şabi, 6 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Arap Birliği'ni rejimin üyeliğini tekrar faal hale getirmesindan 'sevinç duyacaklarını' vurgulamıştı.

8 YIL ÖNCE ÜYELİK ASKIYA ALINMIŞTI

Suriye'nin Arap Birliği üyeliği Kasım 2011'de dondurulmuş, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri Mart 2012'de Şam'dan büyükelçilerini geri çekmiş ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da 2012 içinde Suriye'nin üyeliğini askıya almıştı.

YORUMLAR 38
  • MİSAFİR 5 yıl önce Şikayet Et
    Amaç sen, ben değil! Senin benim çocuklarım. Bu insanlar geleceğe oynuyorlar hedefleri müslümanlık. Şimdi soruyorum kaç kişi namaz kılıyor? Bu insanlar bunun Allah ın emri olduğunu bilmiyorlar mı? Kul hakkı yemek için hergün yarışıyorlar, bunun hesabını nasıl verecekler? Birgün herşey bitecek ve hesaba çekileceksin bunu unutma!
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye''yeArap Birliği bahanesiyle asker gönderebilmek için yapilan manevralar bunlar. Sınırımızin karşı tarafında BAE,Suud, Mısır askerlerinin devriye atması planlanıyor olsa gerek. Kuklalar yine sahnede. Yüz yıl önce olduğu gibi.
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ümmetin başındaki münafıklardan kurtulmak gerek. Türkiye kurtuldu. Mısır, Tunus, Suriye, Irak, Bae ve diğerleri kaldı.
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    bu arap devletlerı halkı hariç yönetenlerrin bir çoğu kafirdir on seneden beri halkına zülmeden masum insanları öldüren esede madalya takıyorlar bunlarmı müslüman
    Cevapla
  • doğru söz 5 yıl önce Şikayet Et
    arap birliği,israil'e hizmet eden bir taşeron örgüt...oüye olmamak şereftir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor