Donald Trump'ın kızına yeni görev!

Şubat ayında görevden ayrılacak Dünya Bankası Başkanı'nın yerine geleceği düşünülen muhtemel isimler arasında ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley de yer alıyor.

Donald Trump'ın kızına yeni görev!
Donald Trump'ın kızına yeni görev!
GİRİŞ 13.01.2019 12:29 GÜNCELLEME 13.01.2019 12:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Jim Yong Kim'den sonra Dünya Bankası Başkanlığı için birçok isim konuşulmaya başlandı. Konuşulan isimler arasında en dikkat çekeni ise Ivanka Trump oldu. Donald Trump'ın kızı Ivanka'nın ismi Dünya Bankası Başkanlığı ile anılmaya başlandı. 

 

 

Bir ABD Hazinesi sözcüsü, potansiyel adaylar hakkında yorum yapmayacaklarını söyledi. Ayrıca başkanlık için adaylar hakkında önemli sayıda tavsiye aldıklarını belirtti. Sözcü ayrıca yeni bir lider seçmek için Dünya Bankası başkanlarıyla birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini sözlerine ekledi. 

 

 

Dünya Bankası Başkanlığı'na ABD vatandaşlarının atanması için adayların gözden geçirilme süreçlerine başlandığını açıklandı.

Dünya Bankası'na altı yıl boyunca başkanlık eden 59 yaşındaki Jim Yong Kim pazartesi günü yaptığı açıklamada, 1 Şubat'ta yürürlüğe giren sürpriz istifasını, altyapı finansmanı konusunda uzmanlaşmış Global Altyapı Ortaklarına katılmak için aldığını söylemişti.

Dünya Bankası nedir?

Dünya Bankası, II. Dünya Savaşı'nın ardından 1945 yılında Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası adıyla kurulmuş, 1947 yılında Birleşmiş Milletler'in özerk uzman kuruluşlarından biri olma özelliği kazanmıştır. Günümüzde dünya devletlerinin 188'i Banka üyesidir.

En büyük hissedarı ABD

Dünya Bankası'nın kurulduğu günden itibaren en büyük hissedarı ABD. Bu nedenle de ABD Dünya Bankası'nın başkanını seçme hakkında da sahip.

YORUMLAR 8
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    siyonistler iyice azdı. damadı yahudi kendileride yahudi demekki dünyadaki ekomominin her alanını kontrol edecekler ve her ülkeyi ekonomik tehditle dize getirecekler. bunu savaştan başka bişey çözemez artık. 3. dünya savaşı inşaallah siyonistlerin sonu olacak.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kızı abd başkanlığı için hazırlıyorlar
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    adam kızını damadını devlet yönetimine getirmiş bizim sözde demokratlar çıkıp bir gün tepki gösterdiler mi işleri güçleri reise çamur atmak
    Cevapla
  • Safa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olsa yer yerinden yıkılır. Demezlerki adam işinin ehliyse neden olmasın. Sonucuna bakalım başarılı olursa devam başarı sağlayamazsa kusura bakmayacak.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Saltanat kurulmuş!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço