Türkiye'nin İHA satışına Rusya'dan ilk tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Türkiye'den Bayraktar TB İnsansız Hava Aracı (İHA) alacağını açıklaması üzerine açıklamalarda bulundu.

 Türkiye'nin İHA satışına Rusya'dan ilk tepki
Türkiye'nin İHA satışına Rusya'dan ilk tepki
GİRİŞ 14.01.2019 01:21 GÜNCELLEME 14.01.2019 01:52
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Zaharova, Ukrayna'nın iç savaşta olduğuna dikkat çekerek, “İHA alımı, Ukrayna'daki krizin derinleşmesinde bir etken olmamalıdır” ifadesini kullandı.

'İKİ ÜLKENİN DE HAKKI'

 

 


Zaharova, silah ticaretinin, iki ülkenin de hakkı olduğunun altını çizerek, “İkili askeri-teknik işbirliği, egemen devletlerin hakkıdır. Sorun, Ukrayna'nın silahlı bir kriz geçirmesi, daha doğrusu bir iç savaşta olması. Bu iç krizin uluslararası bir boyutu var. Bu nedenle, bazı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar krizi çözmek için yalnızca barışçıl yolları savunuyor. İHA alımı, Ukrayna'daki krizin derinleşmesinde bir etken olmamalıdır” diye konuştu.

Daha önce Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye'den 12 adet Bayraktar TB İHA alacağını duyurmuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 36
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes devlet dahi olmayan ypg,pkk ya silah verirken orada iç karışıklık olduğunu söylemiyorda İş biz satmaya başlayınca mı sıkıntı oluyor.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nin düsmanina silah vermemiz dogru olmaz gerci o silahlar rusyaya viz gelir dünyada en cok nükleer silah rusya da var
    Cevapla
  • Lütfü KERİM 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee satıyoruz nolacak...
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna ile savaş halinde değil ki. Ukrayna ülkesindeki ayrılıkçılarla mücadele ediyor. Dolayısıyla Rusyayı ilgilendiren bir durum yok. Ona bakarsan Suriye, Ermenistan, Rus silahlarıyla dolu biz bir şey diyormuyuz. Dünyada herkes silah alıp satıyor söz konusu müslümanlar oldu mu Rize kadar Lüksemburg bile burnunu sokuyor. Yater yahu.
    Cevapla
  • ismet ika 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden türkiye satmasın satsın t.c. de imaj yapsın biz niye satmıyalím elimizde var sat kardeşim bizim onlardan neyimiz eksik söyleyin
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz de her Ülkeye silah satiyorsunuz.Bizim de para kazanmamiz lazim kusura bakmayin bizim Petrol ve Gaz imiz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!