Polonya'dan açıklama: İran'ı davet etmedik!

Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz, 14 Şubat'ta Varşova'da düzenlenecek olan Ortadoğu Zirvesi'ne İran'ın davet edilmediğini söyledi.

Polonya'dan açıklama: İran'ı davet etmedik!
Polonya'dan açıklama: İran'ı davet etmedik!
GİRİŞ 22.01.2019 09:11 GÜNCELLEME 22.01.2019 10:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz, Polonya'da yayınlanan Rzeczpospolita gazetesine verdiği röportajda ABD ile birlikte Varşova'da düzenleyecekleri Ortadoğu Zirvesi'ne ev sahibi ülke olarak İran'ı davet etmediklerini belirtti.

 

 

Czaputowicz, konferansın İran'ı tamamıyla izole etmek amacıyla mı düzenlediği sorusuna, “İran’ı davet etmedik, çünkü böylesi bir davet konferans kapsamındaki oturumların normal şekilde gerçekleşmesini mümkün kılmazdı. İranlılar kabul edilmesi zor bir dil kullanıyorlar. Son olarak da böylesi bir dili Polonya için kullanmaktalar” cevabını verdi. 

Söz konusu konferansla ABD'nin Polonya'dan İran nükleer anlaşmasına karşı çıkmasını talep etmesine bir adım daha yaklaşılabileceği, nükleer anlaşmayı destekleyen Brüksel ile karşı karşıya gelebileceği sorusuna ise Czaputowicz, “Biz AB'ye karşı değiliz. Biz AB topluluğunun üyesiyiz ve söz konusu anlaşmanın pozitif rol oynadığı görüşünü paylaşıyoruz” yanıtını verdi.

 

 

Ancak AB'nin Ortadoğu konusunda ABD'ye karşı çıkamayacağını ve Batılı şirketlerin İran'la yürüttükleri bir takım çalışmalardan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Czaputowicz, ABD'nin anlaşmadan çekilmesi karşısında AB'nin İran'la yapılan anlaşmanın şekli değişmemiş gibi davranamayacağını ifade etti. Czaputowicz, söz konusu konferansın AB'nin bu çıkmazdan kurtulması için bir fırsat olabileceğini de belirtti. 

RUSYA KATILMAYACAK

Bakan Czaputowicz, Rusya'nın da kendilerine konferansa katılmayacakları bilgisini ilettiğini söyleyerek, “Bu, konferansın Rusya'nın çıkarlarına hizmet etmediğini göstermekte. Yazık. Çünkü Rusya Ortadoğu'da önemli bir rol oynuyor” dedi. 

Czaputowicz, katıldığı Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları toplantısında ise Ortadoğu Zirvesi'nin hiçbir devlete karşı düzenlenmediğini kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Halid 5 yıl önce Şikayet Et
    Polonya’nın orta Doğu ile ne alakası var ? O coğrafya ile doğrudan alakası olan ülkeler Türkiye ve İran
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    ulan aç polonlarin bile sesi gür çikmaya başladi hayret yahu
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    ortadoğu ile sınırın var mı polonya? hayır... peki sen kimsin nesin ki iranı yok sayıyorsun? farsileri zerre sevmem ve güvenmem. ama ortadoğulu olmayanların ortadoğu hakkında söz ve karar sahibi olmaları da kanıma dokunur. siz önce kendinizi rusya ve almanyadan korumayı amerikaya korunma bedeli haracı ödeme zilletinizi halledin sonra gelin ortadoğuyu konuşun. hadsizler... ordan biri hööööt dese cevapları belli konuşuyorlar gevşekler
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Harikasın Polonya, İran tecrit edilmeli ama maalesef çıkarlar söz konusu olunca devletler İran'ın haydutluğunu görmezden gelebiliyorlar.
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş İran çökerse bizde zarar görürüz. Aramız iyi değil ama İran yıkılırsa bir tuğlada bizim başımıza düşer. Halk bize düşman değil hatta İran’da çok Türk var ama yönetimleri bize tehdit oluşturacak siyaset izliyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla bu bölgede düşmana gerek yok!
    Cevapla
  • Turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yoruma bak. İran toprakları istikrarsizlasirsa bundan kim zarar görecek. Biraz düşünce yaa çok mu zor. Mezhep farkı da olsa müslüman. Gidip hiristiyana yanasiyorsunuz. Polonyalinin nesine helal diyorsun. Adam helalden anlıyor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak