ABD'den İsrail'e mesaj: Bu imkansız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Ortadoğu'da İran'la yüzleşmeden barış yapmanın imkansız" olduğunu söyledi.

GİRİŞ 14.02.2019 10:43 GÜNCELLEME 14.02.2019 13:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Ortadoğu Zirvesi'ne katılan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmeye girmeden önce kısa bir açıklamada bulundu.

 

 

Pompeo, "İran ile yüzleşmeden Ortadoğu'da barış ve güvenliği sağlanamaz. Bu mümkün değil. Lübnan'da, Yemen'de, Suriye'de ve Irak'ta menfi bir nüfuzu var. Husiler, Hamas ve Hizbullah'a destek veriyor. Bunlar gerçek tehditler. İran'ı geriletmeden Ortadoğu'da barışa ulaşmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Netanyahu ise, Varşova'da yapılan bu görüşmeyi, İran tehdidine karşı Arap devletleriyle ortak mücadelede "tarihi bir dönüm noktası" olarak gördüğünü ifade etti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 8
  • Tahsin Paşa 5 yıl önce Şikayet Et
    Gel müslüman ol. Adında Bünyamin olsun benyamin.
    Cevapla
  • 15Temmuzcu. 5 yıl önce Şikayet Et
    Gel gel... Gelmişken bir de Türkiye ile yüzleş... Yüzün varsa.
    Cevapla
  • hattori hanzo 5 yıl önce Şikayet Et
    oyala, imkansız de, gün geçir.. Müslümanlar nasılsa uyuyor...
    Cevapla
  • Buyur Görelim: 5 yıl önce Şikayet Et
    Oooof of. Bırakın havlamayı da yüzleşin o zaman. Bir ırak'la baş edemediniz. İran, Türkiye, Suriye, Irak, Mısır, ... israilden nefret ediyorken, burada yaşama imkanı var mı sanıyorsun ey abd? İran, Rusya, Çin, K.Kore, Vietnam, Küba da senin arkanda bekliyor. Havlayacağına kımılda da bitsin şu hesap artık.
    Cevapla
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    İran abd ve israil her 3 ü de bölgede birlikte müslümanlara saldıranlardır. abd her zamanki gibi müttefiği iranı satmak üzere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti