İtalya'da 'ırkçı deney' skandalı: Siyah çocuk ne kadar çirkin!

İtalya'nın Foligno kentinde bir ilkokul öğretmeninin, Nijerya kökenli iki kardeşe yönelik sınıf ortasında ırkçı ifadelerle hitap etmesi sonrası ülkedeki aşırı sağ eğilimler yine tartışma konusu oldu.

İtalya'da 'ırkçı deney' skandalı: Siyah çocuk ne kadar çirkin!
İtalya'da 'ırkçı deney' skandalı: Siyah çocuk ne kadar çirkin!
GİRİŞ 23.02.2019 12:36 GÜNCELLEME 23.02.2019 13:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İtalyan basını, ülkede son 1 yılda ırk temelli şiddet vakalarının 3 katına çıktığına dikkat çekti.

 

 

"BAKIN BU SİYAH ÇOCUK NE KADAR ÇİRKİN!"

Umbria bölgesinde yer alan Foligno'da, Monte Corvino mahallesindeki ilkokulda görevli öğretmenin, Nijerya kökenli 10 yaşındaki bir öğrenciyi ayağa kaldırarak diğer öğrencilere, "Bakın bu siyah çocuk ne kadar da çirkin! Çocuklar, siz de onu çirkin bulmuyor musunuz?" dediği iddia ediliyor.

 

 

Öğretmenin "yüzünü görmemek için" çocuğa pencereden dışarı bakması talimatı verdiği belirtiliyor. Aynı öğretmenin, bu çocuğun başka bir sınıfta öğrenim gören kız kardeşine de benzer şekilde muamele ettiği iddia ediliyor.

"ÖĞRETMENİ HAPSE ATMAK DA BİR SOSYAL DENEY OLUR"

Öğrencilerin yaşananları velilerine anlatması ve olayın sosyal medyada yayılması üzerine ülkede "gündelik yaşamda ırkçılık" tartışması başladı.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda "Bu öğretmeni hapse atmak da bir sosyal deney olur", "Bu, hükümetimizin temsil ettiği ırkçı politikaların sonucu" gibi ifadeler yer aldı.

"HÜKÜMETİN SUÇU"

Siyaset dünyasından gelen tepkilerde de hükümete ve özellikle de İçişleri Bakanı Matteo Salvini'ye eleştiri yöneltildi. Merkez soldaki Demokratik Parti'den Walter Verini, son zamanlarda "farklı ten rengine sahip kişilere yönelik yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık kokan zincirleme eylemlerin" yaşandığına; toplu taşıma araçlarında, okul yemekhanelerinde ve duvar yazılarında bu gibi vakalarla karşılaşıldığına dikkat çekti.

Verini, "Nefret, yabancı düşmanlığı tohumları ekenlerin yaşananlarda sorumluluğu var. İktidarda olanlar ve özellikle de Bakan Salvini, ciddi bir vicdan muhasebesi yapmalı" dedi

Merkez sağdaki "Haydi İtalya" partisi Temsilciler Meclisi Grup Başkanı Mariastella Gelmini de "Foligno vakası, toplulumuzdaki yozlaşmanın sembolüdür" diye tepki gösterdi.

"HER SUÇUN SALVİNİ'YE AİT OLDUĞUNUN SÖYLENMEMESİ GÜLÜNÇ"

Salvini ise bu tepkilere karşılık olarak, "O çocuğun yanındayım. Ama her seferinde suçun Salvini'ye ait olduğunun söylenmesi gülünç" dedi.

Eğitim Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlatarak bu süreçte öğretmenin açığa alınacağını belirtti. Eğitim Bakanı Marco Bussetti, "Çok vahim, kınanması gereken bir vakayla karşı karşıyayız" dedi ve okulların "herkese açık ve herkese ait" mekanlar olması gerektiğini söyledi.

SOSYAL DENEY DEĞİL IRKÇILIK VAKASI

Mauro Bocci isimli öğretmense tepkiler üzerine, bunun bir "sosyal deney" olduğunu söyleyerek kendisini savundu.

Nijerya asıllı öğrencilerin babası ise İtalyan basınına yaptığı açıklamada "Bu sosyal bir deney değil, bir ırkçılık vakasıdır" dedi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 2
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah allah ıtalyanlar zatı esmer ınsanlar bızım gıbı en buyuk ornek unlu fılm artıstlerı sophıa loren mesela
    Cevapla
  • Siverekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu ırkçıları mümkünse ıslah etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...