Tarihi zirve krizle bitti, ABD ile Kuzey Kore anlaşamadı! İlk açıklama

ABD yönetimi, Başkan Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Vietnam'da yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını açıkladı. İkili görüşme sonrası ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ortak basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 28.02.2019 11:53 GÜNCELLEME 28.02.2019 11:53
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, toplantının kısa sürdüğü, iki liderin anlaşma sağlayamadığı, Trump ve Kim Jong-un'un ortak basın toplantısı düzenlemeyerek otelden ayrıldıkları duyuruldu.

TRUMP NEDEN ANLAŞMA YAPMADIKLARINI AÇIKLADI

 

 

Görüşme sonrası Pompeo ile bir basın toplantısı düzenleyen Trump, "Kim Jong-un ile çok iyi olumlu zaman geçirdik. Pompeo ile benim fikrim, bir şey imzalamanın iyi olmayacağını düşündük. Kim Jong-un enteresan bir karakter. Birçok seçeneğimiz vardı, şu anda bu seçeneklerin hiçbirini kullanmama kararı aldık. Çok enteresan iki gün geçirdik. Bazen masadan uzaklaşmak gerekir. Kuzey Kore ile herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık. Anlaşma 'istediğimiz her şeyi yapmadıkları için' olmadı. Onlar kendilerine uygulanan yaptırımların tamamını kaldırılmasını istedi. Yaptırımların kaldırılmasına hazır değildik. Bu da bizi anlaşmadan uzaklaştırdı. Olay yaptırımlarla ilgiliydi. Belli bir noktada anlaşacağımızı düşünüyoruz. Yaptırımların kaldırılmasına karşılık, nükleerden arındırılmasını istedik, ama buna hazır değiller. Ülkeyi karış karış tanıyoruz, istediğimizi almalıyız, başka yolu olamaz. Bu tamamen benim kararım değildi. İlişkimizi devam ettirmek istiyoruz. Biliyorsunuz, insanlarımızı geri aldık. Kim Jong-un, dün bana daha fazla nükleer ve roket testi yapmayacaklarının sözünü verdi. Mike onlarla iyi bir ilişki ortaya koydu, görüşmeye devam edecek" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, "ABD'nin istediği bir sonuca ulaşamadık, daha fazla şey istedik onlardan ancak hazır değillerdi. Başkan da söylemiştik, bu çözüm zaman alacak demiştik. Çalışmaya devam edeceğiz. Tüm dünyanın istediği Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılmasını sağlayacağız. Liderlerin görüşmeleri olumlu oldu" ifadelerini

GÖRÜŞME ÖNCESİ SICAK MESAJLAR VERİLMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Vietnam'ın başkenti Hanoi'de zirvenin ikinci günü kapsamında bu sabah görüşmelere başlamıştı. Baş başa görüşme öncesi iki lider sıcak mesajlar vermişti. Trump, "Kuzey Kore ile nükleer anlaşma yapma konusunda acele etmeyeceğim. Önemli olan doğru bir anlaşma yapmak" derken, Kuzey Kore lideri Kim ise, "Harika bir diyaloğumuz var ve bugün çok iyi bir sonuç çıkması için elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuşmuştu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 52
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İki büyük dahi liderin anlaşmama konusunda anlaşmaları çok büyük ilerleme. Ne kadar takdir,ve teşekkür edilse azdır.
    Cevapla
  • Ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan sarı çiyan.. ikinizde oyunun ocindesiniz.bunlar danışıklı dövüş icinde
    Cevapla
  • öztürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen "KİM" i kandırmaya çalışıyorsun sarı sırtlan. Önce nükleerden arınmaya kendinizden ve israilden başla. Dünyaya huzur gelsin. Canınız cehenneme.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkesine vardiginda IRKCI,Hilecei,dolandirici,katliamci IRZ düsmani Trump yine tombulu asagilayici sözleriyle devam eder ne demisler kedi ulasamadigi ete pis dermis
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore her şeye tamam diyecek ama ve sen istediğin gibi at oynatacaksın. Nükleerden arındırma çabalarına gireceksen önce kendi ülkenden başlamalısın. Hadi Rusyaya ver notanı da göreyim. Ne ararsan var. Hadi! Reis bu sözü boşuna söylemiyor ''Dünya 5 ten büyüktür.''
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi