Türkiye de davetliydi! BAE'nin skandal kararına Pakistan'dan rest

Birleşik Arap Emirlikleri ev sahibi olarak düzenlediği İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına İİT ile mutabık kalmadan Hindistan'ı onur konuğu olarak davet etti. BAE, Hindistan-Pakistan geriliminden sonra İİT üyesi Pakistan'ın talebine rağmen daveti geri çekmedi. Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ise bugün yaptığı açıklamada, toplantıya katılmayacaklarını duyurdu.

Türkiye de davetliydi! BAE'nin skandal kararına Pakistan'dan rest
Türkiye de davetliydi! BAE'nin skandal kararına Pakistan'dan rest
GİRİŞ 01.03.2019 11:06 GÜNCELLEME 01.03.2019 11:08
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) önemli bir toplantısına yarın ev sahipliği yapacak Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) toplantıya Hindistan'ı "onur konuğu" olarak davet etmesi ve Hindistan-Pakistan gerilimine rağmen davetini geri çekmemesi tepkiyle karşılandı.

 

 

İİT 46. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı 1-2 Mart'ta BAE’nin ev sahipliğinde Abu Dabi’de düzenlenecek.

BAE, HİNTLİ BAKANI KİMSEYE SORMADAN DAVET ETTİ

 

 

İİT kaynaklarından alınan bilgiye göre, BAE yönetimi, İİT üyesi olmayan Hindistan'ın Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj'ı bu toplantıya onur konuğu olarak davet etti. BAE, bu davet hakkında İİT Sekreteryasını ve üye ülkeleri bilgilendirmedi. Teamül gereği, BAE'nin daveti İİT Sekreteryası ile mutabık kalarak yapması gerekiyordu.

Hindistan'ın 26 Şubat'ta Pakistan topraklarına hava saldırısı düzenlemesi sonrasında iki ülke arasında zirveye çıkan gerilime rağmen davet geri çekilmedi.

PAKİSTAN TOPLANTIYA KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI

Pakistan, Hindistan ile savaş uçaklarının düşürülmesiyle ortaya çıkan gerilimin ardından BAE'nin davetini geri çekmesini istedi. Pakistan Eyaletlerarası Koordinasyon Bakanı Mehmida Mirza, BAE'nin İslamabad Büyükelçisi Hammad Ubeyd El Zaabi'yi çağırarak Hindistan'ın davet edilmesine yönelik Pakistan'ın çekincelerini iletti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi bugün yaptığı açıklamada, BA'de düzenlenecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı 46. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına Hindistan'ın katılımı sebebiyle katılmayacaklarını ve boykot edeceklerini söyledi.

TÜRKİYE DE DAVETLİ

Türkiye, toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında bir heyetle katılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • evci 5 yıl önce Şikayet Et
    Gün ola harman ola eyy BAE! ABD Saddam'ı da beslemişti bir zamanlar. Petrolün sonsuza kadar gitmeyecek elbet. Sırf Hindistan'a ticari yatırımlar sebebiyle Pakistan'ı sattın. Evet gün ola harman ola BAE!
    Cevapla
  • Serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    bae siyonistlerin maşası dir. ruhlarını şeytana satanlarla dolu bir ülke
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerede şeytani işler varsa BAE başı çekiyor deccalin çocuğu bunlar yahu işleri güçleri islam ülkeleri içinde fitne fesat çıkarmak utanmasalar papayı da çağırıp kendilerini temsil etmesini isteyecekler soysuzlar hindistanin ne işi var ne alaka.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın Köpeği BAE.
    Cevapla
  • Trk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bölümlememeliyiz
    Cevapla
  • emin 5 yıl önce Şikayet Et
    bence de (bölümlememeliyiz)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular