Yeni Zelanda saldırganından Erdoğan ve Türklere alçak tehdit

Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan, acımasız saldırıyı sosyal medyada canlı yayınla paylaştı. Cuma namazı sırasında düzenlenen korkunç saldırıda ilk belirlemelere göre 30 ölü var. Saldırganlar, saldırı öncesi sosyal medyadan paylaştıkları manifestoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türklere yönelik alçak tehditler savurdu.

GİRİŞ 15.03.2019 08:38 GÜNCELLEME 15.03.2019 10:32
Bu Habere 260 Yorum Yapılmış

Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişi bulunuyordu.

 

 

Saldırıda ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili Yeni Zelanda polisinin verdiği bilgiye göre şüpheliler gözaltına alındı.

Katilin silahının üzerinde TurkoFagos yani Türk Yiyici ve Viyana 1683 yazıyor

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'A ALÇAK TEHDİT

Saldırganlar saldırıyı sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı ve saldırı öncesi bir manifesto yayınlamışlar. Yayınladıkları manifestoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türklere küstah tehditler olduğu ortaya çıktı. 

 

 

Saldırgan internette yayınladığı manifestosunda Erdoğan’ı “Halkımızın en kadim düşmanı olan Türklerin lideri” olarak anıyor ve öldürülmesinin Avrupa’daki Türk varlığına yönelik büyük zarar vereceğini söyleyerek tehditte bulunuyor.

Terörist Brenton yayımladığı bildiride, "Boğaz’ın doğu tarafında barış içinde yaşayabilirsiniz. Fakat Avrupa topraklarında, Boğaz’ın batısındaki herhangi bir yerde yaşayamazsınız. Sizi öldürür ve topraklarımızdan süreriz. 'Kostantinopolis'e gelecek ve bütün camiler ile minareleri yıkacağız. Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağız. İstanbul bir kez daha Hristiyan toprağı olacak." ifadelerine yer verdiği ortaya çıktı.


CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "İslam karşıtlığının ve müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir. İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık İslamofobik faşist terörizme dur demelidir." 

 
 
 
 
 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 260
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Karşı taraf boş senin elinde makina varken nasıl da erkek oluyorsun zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Mardinli suphi 5 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş türkiyeyi tehdit ediyormuş Çanakkale savaşında dedelerimiz onların dedelerini cehenneme gönderdiğini çok iyi biliyorlar gelsinler bizde onların torunlarını cehenneme göndereceğiz inşallah..Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Hyr 5 yıl önce Şikayet Et
    Venezuelada kesilen elektrikler newyirkta da kesilecek. Venezuelada olen müslümanların hesabinı da saklı tutuyoruz. Ama amerika bayağı bir elektrige muhtaç olmalı. Birkaç reaktörde sızıntı da olabilir zaten çok sallapati yapiyorlar. Amerikanın beli çatırdar. Sırtına akrep binmiş yılan gibi deynek gibi kalacak.
    Cevapla
  • OSMANLI 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki bütün hıristiyani teröristler İSTANBULa gelse bir tek taşını alamadan kanlarını dökerler.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam korkak adi bi katildir. Suçsuz silahsız insanları sehit ederekmi gurur duyuyor kendinle. Böyle insanlar için yaşasın cehennem. Bunlar hiçbir zaman eşit savaşmazlar adi çocuk katilleri hepsi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!