Yeni Zelanda saldırganından Erdoğan ve Türklere alçak tehdit
Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan, acımasız saldırıyı sosyal medyada canlı yayınla paylaştı. Cuma namazı sırasında düzenlenen korkunç saldırıda ilk belirlemelere göre 30 ölü var. Saldırganlar, saldırı öncesi sosyal medyadan paylaştıkları manifestoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türklere yönelik alçak tehditler savurdu.
Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişi bulunuyordu.
Saldırıda ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili Yeni Zelanda polisinin verdiği bilgiye göre şüpheliler gözaltına alındı.
TÜRKİYE VE ERDOĞAN'A ALÇAK TEHDİT
Saldırganlar saldırıyı sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı ve saldırı öncesi bir manifesto yayınlamışlar. Yayınladıkları manifestoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türklere küstah tehditler olduğu ortaya çıktı.
Saldırgan internette yayınladığı manifestosunda Erdoğan’ı “Halkımızın en kadim düşmanı olan Türklerin lideri” olarak anıyor ve öldürülmesinin Avrupa’daki Türk varlığına yönelik büyük zarar vereceğini söyleyerek tehditte bulunuyor.
Terörist Brenton yayımladığı bildiride, "Boğaz’ın doğu tarafında barış içinde yaşayabilirsiniz. Fakat Avrupa topraklarında, Boğaz’ın batısındaki herhangi bir yerde yaşayamazsınız. Sizi öldürür ve topraklarımızdan süreriz. 'Kostantinopolis'e gelecek ve bütün camiler ile minareleri yıkacağız. Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağız. İstanbul bir kez daha Hristiyan toprağı olacak." ifadelerine yer verdiği ortaya çıktı.
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "İslam karşıtlığının ve müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir. İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."
-
ali 8 saat önce Şikayet Etsiyonit terör örgütü itrail denilen bu terörit örgüt yeryüzünde olduğu müddetçe islama ve müslümanlara karşı saldırılar bitmeyecek .Beğen
-
ali 8 saat önce Şikayet Etsiyonit terör örgütünün hertürlü islamafobik saldırılarda bir parmağı vardırBeğen
-
Cellat 20 saat önce Şikayet EtViyana bozgunu kini, İslam düşmanı, maşa adı herifBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 6 yıl önce Şikayet EtKarşı taraf boş senin elinde makina varken nasıl da erkek oluyorsun zalimler için yaşasın cehennemBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mardinli suphi 6 yıl önce Şikayet EtNeymiş türkiyeyi tehdit ediyormuş Çanakkale savaşında dedelerimiz onların dedelerini cehenneme gönderdiğini çok iyi biliyorlar gelsinler bizde onların torunlarını cehenneme göndereceğiz inşallah..Zalimler için yaşasın cehennemBeğen Toplam 2 beğeni
-
ali 8 saat önce Şikayet Etitrail terör örgütünün parmağı var her islama ve müslümana olan saldırılarda bu terörit yapının parmağı vardırBeğen