Alçak saldırıya Erdoğan'dan ilk tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun peş peşe yayınladıkları mesajlarla Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki cami saldırılarını sert bir dille kınadı.

GİRİŞ 15.03.2019 09:44 GÜNCELLEME 15.03.2019 10:37
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki cami saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Yeni Zelanda Christchurch’te Nur Camisi'ne yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi" ifadelerini kullanan Kalın, saldırıyı şiddetle kınadı ve ölenlere Allah'tan rahmet diledi.



MÜSLÜMAN KARŞITLIĞININ GELDİĞİ NOKTAYI GÖSTERİYOR

Kalın, mesajında şunları vurguladı:

"Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir. İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yükseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."

FAHRETTİN ALTUN'DAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Cami saldırılarını "en güçlü şekilde" kınadığını bildiren Altun, "Dualarımız ve düşüncelerimiz kurbanların ve yakınlarının yanında. Bu bize birlik olmadan ayakta kalamayacağımızı hatırlattı. Hep beraber her türlü terörizme karşı durma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR 47
  • Avcı 5 yıl önce Şikayet Et
    K.K Çık Bir Açıklama Kınama da Sende Yap! SEN MÜSLÜMAN DEĞİLMİSİN?
    Cevapla
  • Denizlili 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu İslam Karşıtı yada İslamofobik diye geçiştiremeyiz. Bunun adı Hristiyan Terörizm'dir.. Üstüne basa basa her platformda yüksek sesle söylemeli ve bunun için farkındalık oluşturmalıyız.. tarihteki tüm yenilgilerin intikamını almak için gün sayıyor fırat kolluyorlar.. uyanık olmalıyız
    Cevapla
  • zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarab Yarab Yarab bu zalimleri kahru perişan eyle Ya Rabbi sen her şeyi hakkıyla bilen işten sensin Rabbim duaları kabul edensin Rabbim dualarımızı kabul et
    Cevapla
  • Yüzdeelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Kınamak nedir; ulusal yas ilan edilmeli.
    Cevapla
  • Extra 5 yıl önce Şikayet Et
    Laf lafa gelince müslüman terörist derler. Allah size fırsat vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir