Erdoğan cenaze töreninde dünyaya seslendi: Önlem alınmazsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beril Dedeoğlu'nun cenaze törenin de açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Yeni Zelanda'daki saldırıya ilişkin "İslam düşmanlığı bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır... Şayet derhal önlem alınmazsa, felaket haberlerine yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 15.03.2019 11:12 GÜNCELLEME 15.03.2019 12:22
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 


Yakınlarına, akademi dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kaybettiğimiz her ilim insanımızın bizim dünyamızda yeri doldurulamaz bir boşluk bırakıyor. Geçen yıllarda Halil İnalcık, Kemal Karpat gibi her biri kendi alanında gerçekten çok çok önemli isimleri ardı ardına darı bekaya uğurladık.

Bugün de Beril Dedeoğlu’nun vefatı vesilesiyle bir aradayız. Beril hocamız, bakan, rektör, YÖK üyesi, Cumhurbaşkanlığı kurul üyesi sıfatlarıyla uzun zamandır birlikte çalıştığım bir mesai arkadaşımdı. Kendisi görev yaptığı her yerde gerçekten birikimli, üretkenliği, çalışkanlığı, nezaketi ve hanımefendiliğiyle sevilen, saygı duyulan bir isim olmuştur.

Uluslararası ilişkiler arasında yerli ve milli bakış açısıyla yaptığı değerlendirmeler her zaman ufkumuzu aydınlatmıştır. 

Hocamızı genç denilebilecek bir yaşta kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Halbuki bizim yapmayı planladığımız daha çok çalışmamız vardı. Türkiye, uluslararası ilişkilerle, güvenlik politikalarıyla ilgili hususlarda her türlü katkıya ihtiyacımız olan kritik bir dönemden geçiyor. Eminim kendisinin de zihninde planı hazır olan daha çok çalışması, projesi, eser taslağı bulunuyordu.

İnşallah onun bıraktığı yerden öğrencileri, mesai arkadaşları çalışmalarını devralacak ve nihayete erdireceklerdir. İlim dünyamızdan kayan bir yıldız olarak gördüğüm hocamıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine, akademi dünyasına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. 

YENİ ZELANDA SALDIRISI

Tabi bu vesileyle bugün uluslararası bir olay olması hasebiyle Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum. Dünyada yükselişi seyredilen ve teşvik edilen İslam düşmanlığı bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır. Saldırının uzun bir planlamanın ve motivasyonun sonucu olduğu ve dolayısıyla fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği bellidir. Ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alan katilin anlayışının batı toplumunu da hızla ele geçirmeye çalıştığı açıktır.

Ülkemi dahi, Anadolu ve batı olarak ayırmak suretiyle kendine has değerlendirmeleri yapan ortada gerçekten bir terörist, katil var. Şayet derhal önlem alınmazsa, felaket haberlerine yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır. Tüm dünyayı, özellikle de batı ülkelerini bu tehlikeli gidişe karşı süratle tedbir almaya devat ediyoruz. Hayatlarını kaybeden masum kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Fatihamızı inşallah hocamızla birlikte yapacağız. Onun için hepinize saygılar sunuyorum.

YORUMLAR 49
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Zelandalilar ve avustralyalilar artık bu topraklara işgale gelen dedelerinin leslerini anmaya gelmesin.
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah içimizdeki hainlerin temizlense, Dünyaya hakim oluruz. Bugüne kadar göbeğimizi kesenlerm göbeklerini biz kesmeye başlayacaktık.
    Cevapla
  • alp 5 yıl önce Şikayet Et
    saldırıyı kınıyorum haçlı zihniyetidir bu vahşettir bundan menfaat umanda alçaktır
    Cevapla
  • EDİP GÜL 5 yıl önce Şikayet Et
    evet yahudi faktörü gözden kaçırılmamalı
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bu olayın adını ''Hristiyan terörü ''deye vermeli ve sürekli tekrar edilmelidir.Yıllarca Müslümanları '' İslam terörü ''diye veren Esfeli safilin güruhuna cevabı anında yapıştırılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!