'36 dakika sonra durdurduk, yoksa devam edecekti!'

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 50 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Brenton Tarrant'ın yakalanmaması halinde "Kesinlikle saldırıya devam etme niyetinde olduğunu" söyledi. Başbakan Ardern, terör saldırısının ardından ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi de paylaştı.

'36 dakika sonra durdurduk, yoksa devam edecekti!'
'36 dakika sonra durdurduk, yoksa devam edecekti!'
GİRİŞ 17.03.2019 09:00 GÜNCELLEME 17.03.2019 10:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Trump'ın Yeni Zelanda'ya nasıl yardım edebileceği sorusu üzerine verdiği yanıta ilişkin Ardern, "Mesajım, 'tüm Müslüman topluluklar için sempati ve sevgi' oldu" ifadesini kullandı. 

 

 

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, iki gün önce 50 Müslümanı cuma namazında katleden İskoç asıllı Avustralya vatandaşı Brenton Tarrant'ın (28) gözaltına alındığı sırada hareket halinde olduğunu ve aracında pek çok silah bulunduğu açıkladı. Ardern, saldırganın çok daha fazla insanı öldürebileceğini söyledi. Ardern, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Saldırgan hareket halindeydi. Saldırganın içinde bulunduğu araçta iki silah daha vardır. Kesinlikle saldırısına devam etme niyetindeydi" dedi.

"36 DAKİKA İÇİNDE YAKALANDI"

 

 

Rus basın organı Sputnik'te yer alan habere göre Ardern, Avustralya doğumlu 28 yaşındaki saldırganın, polise yapılan ilk çağrıdan sonra 36 dakika içinde yakalandığını ifade etti. Başbakan Ardern, polis ekiplerine teşekkür etti. Sosyal medyada yayılan yakalama görüntülerinde sadece tabanca taşıyan iki polisin Tarrant'ı arabasında yakaladığı görülüyordu. Polisler, Tarrant'ın kaçmaya çalıştığını ve gözaltına direndiğini belirtti. 

ARDERN'DEN TRUMP'A: "MÜSLÜMANLARA SEMPATİ"

AA'da yer alan habere göre başkent Wellington'daki Parlamento binasında basına konuşan Başbakan Ardern, terör saldırısının ardından ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi de paylaştı. Trump'ın Yeni Zelanda'ya nasıl yardım edebileceği sorusu üzerine verdiği yanıta ilişkin Ardern, "Mesajım, 'tüm Müslüman topluluklar için sempati ve sevgi' oldu" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 9
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde ambulans 10 dakikada gelince geç geldi diyoruz İstanbul trafiğinde.... 36 dakika adam arabasında cephanelikle geziyor
    Cevapla
  • Sevgi 5 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz boşuna dememeş ümmetim çoğalın diye.
    Cevapla
  • Ottaman 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar kendi işlerini kendileri görmeyi ne zaman öğrenecekler. Halen Müslüman kardeşlerim bizim güvenliğimizi gayrimüslimler sağlasın diyor. siz hiç kur'anı anlayarak okumamız lazım.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Polis suç ortağıdır. Cenabı Hak Yeni Zelandanın altını üstüne getirsin inşallah.
    Cevapla
  • Şahinbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Pariste Cuma namaz'ında güvenliğimizi kendimiz yapıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu