Sisi camilere savaş açtı! Korkunç rakam

Mısır'da darbeci general Sisi yönetiminin son 5 ay içerisinde İskenderiye'de 8 camiyi yıktığı ortaya çıktı.

Sisi camilere savaş açtı! Korkunç rakam
Sisi camilere savaş açtı! Korkunç rakam
GİRİŞ 21.03.2019 18:02 GÜNCELLEME 21.03.2019 18:03
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Katar merkezi Al Jazeera haber sitesinin ortaya çıkardığı görüntülere göre darbeci general Sisi, Mısır'daki camilere savaş açarak onlarcasını yerle bir etti.

 

 

Mısır'ın İskenderiye kentinde yoğunlaşan cami yıkımları ve aynı zamanda camilere kilit vurulması "Sisi yönetimi cami ve mescitlere savaş açtı" şeklinde yorumlandı.

Son 5 ay içerisinde İskenderiye'de 8 camiyi "proje" kapsamında yıkan Mısırlı yetkililer, emirlerin üst düzey makamlardan geldiğini belirterek cami yıkımlarına ilişkin net bir açıklama yapmadı.

 

 

Haber sitesinde yer alan bilgilere göre Sisi darbeyi gerçekleştirdikten sonra 2014 yılında sadece İskenderiye'de 909 mescidin kapısına kilit vurdu.

2015 yılında Sina'da 5 camiyi yıkan Sisi yönetimi 2016 yılında da 64 cami ve mescidi yıktı. Günümüze gelindiğinde ise darbeci Sisi son 5 ay içerisinde sadece İskenderiye'de 8 camiyi yıktı.

Sisi yönetiminden daha önce yapılan açıklamalarda ise "aşırılık yanlısı görüşler camilerde toplanıyor" ifadelerine yer verilmiş ve cami ve mescidler hedef gösterilmişti.

Darbeci general Sisi yaklaşık 2 ay önce Avrupalı liderlere skandal bir çağrıda bulunarak, ülkelerinde bulunan cami ve mescitleri gözetlemelerini tavsiye etmişti.

YORUMLAR 33
  • reyis 5 yıl önce Şikayet Et
    Tapınakçı sisi
    Cevapla
  • 5 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu Mısır on Yüzyıllar boyu Firavunlardan çektiği....
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Olacagi buydu bosuna haclilar (nato) bunu desteklemedi yikin camileri öldürün müslüman cocuklari siz böyle mutlusunuz ama müslüman Allah yolunda öldügü zaman mutlu ey sisi sen surda belki 20 sene yasarsin ama yaptiklarin dan dolayi cehennemden asla cikamayacan cehennem 7 kattir en dibinde yerini aldin insan öldüre öldüre
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    hey zalim firavun dostu Sisi niye kafirlere karşi sesin çikmiyor o kadar müslüman şehit ediliyor sen ve dostlarin izlemekle yetiniyorsunuz acaba ailenizmi onlarin elinde yoksa eşinizmi cevap verin birgün bakalim halkiniza sizi zalimler Allah bir gün sizden bunlari soracak inş yakin dir o gün bekleyin
    Cevapla
  • tayfa 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist köpek !! Mısır bundan kurtulmalı artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…