Yerel seçim sonuçları Dünya basınında!

31 Mart Yerel seçim oylamasının sona ermesi ve ilk sonuçların duyurulmasının ardından Dünya basını, seçim sonuçlarını manşetlerine taşıdı. Gün boyu seçimleri Türkiye'nin farklı şehirlerinden takip eden uluslararası basın, ilk sonuçların ardından gözlerini Türkiye'ye çevirdi.

Yerel seçim sonuçları Dünya basınında!
Yerel seçim sonuçları Dünya basınında!
GİRİŞ 01.04.2019 00:53 GÜNCELLEME 01.04.2019 01:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Uluslararası ajanslar, televizyon kanalları ve haber siteleri, sabah saatlerinden itibaren Türkiye'deki yerel seçimleri takip ediyordu. Sandıklardan sonuçların gelmesinin ardından gelişmeler birçok yayın kuruluşunun manşetinde yer aldı.

 

 

İşte 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarının Dünya basınına yansımaları:

Reuters: Erdoğan için büyük yenilgi!

"Oyların %90'ı sayılan yerel seçimlerde laik muhalefetteki CHP Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, %2,8 oy farkla Ankara'yı kazandı. AK Parti İstanbul'daki en büyük şehir ve başkent olan Ankara'yı kaybetti. Erdoğan'ın "hayatta kalma meselesi" olarak nitelendirdiği seçim sonuçları, onun için büyük bir tenilgi oldu. Erdoğan Türkiye'nin 2023'e kadar bir seçime gitmeyeceğini söylediği demeçte "Bazı şehirlerin kazanılıp bazılarını kaybettiğimizi kabul etmek zorundayız. Bu demokrasilerde bir zorunluluktur" dedi."

 

AP: İstanbul'da fark oldukça daraldı!

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidar partisi, Türkiye için hayatta kalma mücadelesi olarak nitelendirdikleri seçimlerde, keskin bir ekonomik kriz sebebiyle kontrolü kaybettiler. Devletin yayın kuruluşu TRT'ye göre Erdoğan'ın muhafazakar, İslam merkezli partisi seçimlerde oyların %46'sını aldı. Ancak muhalefet partisi Ankara'da oyların çoğunluğunu kazandı. Erdoğan'ın partisi hala ülkenin ticaret merkezi olan İstanbul'u elde tutsa da, muhalefet adayı aradaki farkı oldukça azalttı."

KATİ PİRİ'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Türkiye raportörü Kati Piri ise, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bu gece İstanbul'da uyuyacak kimse var mı?" dedi.

 

YORUMLAR 20
  • TR - SAKARYA 5 yıl önce Şikayet Et
    _ Avrupa'da Demokrasi ... ??? => Sarı yelekliler Paris' Fransa ... Fransız halkı nezninde Emmanuel Macron''un oy potansiyeli %20 'oranini geçmiyor ..! .. hal böyle iken " dün geceyi Paris sokaklarında geçirmeyen Kati Piri "Emmanuel Macron"u Protestos etmedi , Paris'in sokaklarında degil Hôtel de uyudu, Macron'un istifa etmesi gerektiginden hiç bahis etmedi vurgulamadi, yüksek sesle haykirmadi, dile getirmedi, warum pourquoi , neden ? (AB)'nin deve kuşu çiftlik sözcüsü Kati Piri : Paris' sarı yelekliler ... Avrupa Birliğin'den hiç işitilmedi görülmedi duyulmadi !? ..." Haloo Europe demokrasi ? .. wie gets Kati Piri .. ?
    Cevapla
  • ülkem benim 5 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyoruz Recep Tayyip Erdoğan. seninleyiz. demiştin ya: "Ölümüne." bizde öyle seninle ölümüne. Çünkü sen kafirleri telaşlandıran, oyunlarını bozan, mazlumlara sahip çıkan adamsın. varsın sevmesin seni alkolikler, onlara kendi sonları yeter.
    Cevapla
  • ülkem benim 5 yıl önce Şikayet Et
    kafirler seçimlere bu kadar ilgi duyuyor ve millet ittifakını destekliyorsa o zaman milletimizin uyanamayan kesimi artık uyanmalı ve bunlara fırsat vermemelidir. biz hangi ecnebinin seçim sonucuna bu kadar yorum yapıyoruz? oyun büyük uyan milletim. iş sadece parti meselesi değil. bu alçaklar ülkemizi boyunduruk altına alacakları siyasi güçler istiyorlar.
    Cevapla
  • bayhann 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazık çok yazık kimse hizmete bakmadı
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyde bir hayır vardır. İnşallah kayplarda bile bir kazanım vardır. Bizim için kayıp görünen bizim hayrımızadır allah bazen boyle sınar sapretmek gerek
    Cevapla
  • suna 5 yıl önce Şikayet Et
    yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır haber hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi