Hükümete seçim üzerinden sokak tehdidi!

İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin hukuki süreç devam ederken yabancı basın sokak tahrikine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef alındığı haberlerde hükümet Gezi benzeri olaylarla tehdit edildi.

Hükümete seçim üzerinden sokak tehdidi!
Hükümete seçim üzerinden sokak tehdidi!
GİRİŞ 06.04.2019 12:51 GÜNCELLEME 06.04.2019 13:52
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin hukuki süreç devam ederken yabancı basından açık açık sokak tahriki geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alındığı haberlerde hükümet Gezi benzeri olaylarla tehdit edildi.

 

 

Alman Der Spiegel'de yayınlanan haberde "Erdoğan karar vermek zorunda: İstanbul ve Ankara’yı kaybetmeyi kabullenecek mi? Ya da seçimi iptal ederek isyan riskine mi girecek?" ifadelerini yer verildi.

 

 

PROTESTO VURGUSU 

Yasal itiraz sürecinin meşruiyetini tartışmaya açan Spiegel, sokakları işaret etti: "Erdoğan’ın partisi sonuca karşı çıkarak halkın demokrasiye olan güvenini zedeliyor. AKP’nin yaptığı tahrikler şiddete neden olabilecek bir iklim yaratıyor. Şu an İstanbul ve Ankara’da AKP destekçileri ve muhalifler arasında çatışmadan izole bir durum olsa da, eğer seçim iptal edilirse gözlemciler dev protestolar bekliyor."

KÜSTAH İFADELER

Amerikan Blomberg TV'nin internet sitesinde AK Parti'nin hukuk mücadelesi şaibeli bir adım gibi sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstahça ifadelerle saldıran Blomberg şunları kaydetti: "Pazar günkü seçim sıradan bir seçim değildi, şaibeli bir referandum ile otoriterleşen bir liderin durduruluşuydu. Zaten adil olmayan seçim süreci gerçekleşti.”

BATI'DAN DESTEK ÇAĞRISI

“Amerikan gözlemciler de aynı endişeyi taşıyor. Sonuçlar iptal edilirse ABD’nin Eski Türkiye Büyükelçisi Eric Edelman, 'Bu Türkiye’deki seçimlerin sonu olur' dedi. Erdoğan kendisi için gücün demokratik meşruiyetten daha önemli olduğunu gösteriyor. Bu hayati dönemeçte Batı onlarla beraber durmalı.”

KIŞKIRTICI HABER

Guardian gazetesi de kışkırtıcı haber yapan diğer yabancı basın yayın kuruluşu oldu. Gazete şu ifadelere yer verdi: "Erdoğan darbe girişimini, iktidarını güçlendirme amacıyla, ülke genelinde ayırım yapmadan tüm muhalifleri tasfiye için bahane olarak kullandı. Benzer bir karşılık yine beklenebilir, ama muhtemelen aynı çapta değil.”

TERÖRİSTLER BIRAKILACAKMIŞ!

İngiliz The Times gazetesi'nin saldırdığı isim de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gücünün sınırlarını kabul etmek zorunda kaldı” denilen haberde cezaevindeki teröristlerin bırakılması istendi.

Yenişafak

 

YORUMLAR 150
  • Arzu 5 yıl önce Şikayet Et
    Halkımızın sakin ve bilinçli hareket etme zamanı. Bizim polis ve askerimiz bu konuda tecrübeli
    Cevapla
  • can can 5 yıl önce Şikayet Et
    bence ankara istanbul yeniden seçim yapılsın
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer böyle birşeye kalkışırlarsa abyede dünyayı dar ederiz. destekçilerinide.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer yapılacak gezi benzeri bir provakasyonda ne cehape kalır ne cankaya... Halkı kimse tutamaz.. Gayri milli unsurlara burasının kimin topragı oldugunu öğretiriz ve bu öğrenecekleri son sey olur..Başkalarının Özgürlükleri benim istiklal ve istikbalimi tehlikye atarsa kökten temizlik farz olur.
    Cevapla
  • @7@ 5 yıl önce Şikayet Et
    batı kaşınıyor herhalde suriye bombasını patlatmak lazım bunlara açın kapıları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini