Avrupa'da yükselen tehdit: İslam'a karşı silahlanıyorlar!

Belçika İstihbarat Servisi (VSSE) tarafından kamuya açılan bilgilerde Batı Avrupa'da aşırı sağın şekil değiştirerek silahlanmaya başladığı belirtildi. Aşırı sağcı grupların Avrupa'da beyaz ırkın savunuculuğu adı altında halkı askeri kamplarda eğitmeyi hedeflediği ve yasal ya da yasal olmayan yollarla silah sahibi olmaya teşvik ettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 07.04.2019 16:39 GÜNCELLEME 07.04.2019 16:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Belçika İstihbarat Servisinin (VSSE) 2018'e ait kamuya açık bilgileri, aşırı sağ grupların şekil değiştirdiğini ve silahlanma yolunda ilerlediklerini ortaya çıkardı.

 

 

VSSE'nin istihbarat değerlendirmesinde Nazizm'e hayranlık besleyen ve şiddeti benimseyen aşırı sağ grupların, 2015-2016 yıllarındaki göçmen krizleriyle şekil değiştirerek "İslam ve göçmen karşıtlığını" ideolojilerinin merkezine aldıkları belirtiliyor.

"BEYAZ YAKALI AŞIRI SAĞ"

 

 

Finlandiya'daki Odin'in Askerleri, Fransa'daki Generation Identitaire (Kimlikçi Nesil) ve Almanya'daki Identitare Bewegung Deutshland (Alman Kimlikçi hareketi) ise "beyaz yakalı aşırı sağ" olarak tanımlanan yeni forma örnek olarak gösterildi. 

Yeni aşırı sağcıların "Avrupa'da Hristiyan kimliğin savunucuları" olarak kendilerini gördüğünün vurgulandığı değerlendirmede, dikkat çeken en önemli noktanın ise silahlanma eğilimi olduğu belirtildi.

ÇATIŞMA KAÇINILMAZ: SİLAHLANIN!

VSSE, Avrupa'daki aşırı sağcı grup liderlerinin destekçilerine atış eğitimi almaları, yasal veya yasa dışı yollardan silah sahibi olmaları gerektiği konusunda çağrı yaptıklarını aktardı. Aşırı sağcı gruplarda bu silahlanmaya gerekçe olarak ise "İslam ile Hristiyan Avrupa arasında çatışmanın kaçınılmaz olduğu ve buna hazırlıklı olunması gerektiği" görüşü ileri sürülüyor.

"BÜYÜK YER DEĞİŞTİRME"

2017-2018 yıllarındaki kanıtlar gösterdi ki, aşırı sağcı beyaz Avrupalılar bu tarz askeri kamplara pek çok kez katıldılar. Fransa'daki Generation Identitare ise, bu kampları yapan organizasyonlardan sadece bir tanesi.

generation Identitare

Genellikle eşit sayıda kadın ve erkek katılımcıdan oluşan ve katılanları "vatansever" olarak tanımlayan bu kamplar, "Avrupa'da İslamlaşmayı durdurmayı, evrenselleşmeye karşı durmayı, 'Büyük Yer Değiştirme'yi durdurmayı ve tersine döndürmeyi" hedefliyor. 

Renaud Camus'a ait olan "Büyük Yer Değiştirme" terimi,yerli beyaz Avrupalıların beyaz olmayan göçmenlerle yer değiştirdikleri fikrini temel almaktadır.

POLİTİKACILAR DA ASKERİ KAMPLARDA

Sadece aşırı sağcı grupların temsilcileri ve destekçileri değil, politikacılar da bu tür askeri kamplara katılım sağlıyorlar. Aşırı sağcı AfD partisi üyesi Alman milletvekili Petr Bystron, Güney Afrika'da bir askeri kampa katıldı.

Petr Bystron, Güney Afrika'da Suidlanders kampında

Katıldığı kamp, sağ kanattan aşırıcı bir organizasyon olan ve ırk savaşının Güney Afrika'da gerçekleşebileceğine inanan Suidlanders tarafından organize edildi. Organizasyon, Güney Afrika Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) üyesi olan ve ırkçılığın hakim olduğu yıllar boyunca gaddarlığıyla şöhret kazanmış Gustav Zietsman Muller tarafından kurulmuştu.

Aşırı sağcı organizasyonlardan biri olan The European Security Academy (ESA) ise 1992'de kuruldu. Bellingcat'in aktardığına göre, neo-Naziler ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunanlar, Ukrayna ve Polonya'daki ESA eğitimlerine katıldı. 

The European Security Academy (ESA)

Hussard ise, Avrupa'da meydana gelen terörist saldırılar sonrasında ortaya çıktı ve katılımcılarını "Güneyden gelen önlenemez göçmenler" fikrine destek olmaya teşvik etti. Aşırı sağcı Hussard grubu, diğer gruplar gibi tabanca, SMG ve saldırı tüfeklerini kullanmayı içeren bir dizi savaş eğitimi organize etti ve destekledi.

Yakın zamanda, Yeni Zelanda'da aşırı sağcı bir beyaz tarafından gerçekleştirilen ve en az 50 Müslümanın hayatını kaybettiği terör saldırısı ise, bize beyaz ırkçılığın tehdit ve tehlikelerini göstermektedir. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 12
  • 1980000000000000000 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizede gıytırık bi tabanca ruhsatını alırken 40 tane engel çıkarırlar burda.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU Köln 4 yıl önce Şikayet Et
    hodri meydan
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli Görüş, Diyanet ve hükümet hakkında da bir madde var aynı raporda.
    Cevapla
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa islama dönüyor.istikbal islamın olacak inşallah
    Cevapla
  • Bahtiyar batman 4 yıl önce Şikayet Et
    Besledikleri kedi ve köpekleri mi silahlanacak geç kalinmiş avrupa islamlaşacak inşallah.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı