Alman istihbaratı uyardı: Yoğun bir ağ kurdular

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı (İç İstihbarat Servisi) Başkanı Thomas Haldenwang, farklı aşırı sağcı grupların birbiriyle yoğun bir ağ kurduklarını gözlemlediklerini belirtti.

Alman istihbaratı uyardı: Yoğun bir ağ kurdular
Alman istihbaratı uyardı: Yoğun bir ağ kurdular
GİRİŞ 15.04.2019 06:43 GÜNCELLEME 15.04.2019 08:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Haldenwang, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, son yıllardaki gelişmelerin aşırı sağcı oluşumlara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

 

 

Aşırı sağ tehlikesine işaret eden Haldenwang, "Çeşitli aşırı sağcı grupların birbirleriyle yoğun bir ağ kurduklarını gözlemliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

ÇOK SAYIDA İPUCUMUZ VAR

 

 

Haldenwang, aşırı sağcı çevreler ile mevcut siyasi gidişattan memnun olmayan popülist "protestocu vatandaşlar" arasındaki sınırın da giderek belirsizleştiğini kaydetti.

Terör örgütü DEAŞ konusunda da uyarılarda bulunan Haldenwang, örgütün Suriye ve Irak'ta yeraltında varlığına devam ettiğini belirterek "DEAŞ ile ilgili tehlikenin geçtiğini söyleyemeyiz. Hala saldırı planlandığına dair çok sayıda ipucumuz var. Almanya'da her zaman bir saldırı olabileceğini hesaba katmamız gerekiyor." dedi.

MODERN İLETİŞİM DÜNYASI

Aşırıcıların ve teröristlerin dikkat çekmeden birbiriyle nasıl iletişim kurabileceklerini iyi bildiğini vurgulayan Haldenwang, internet ile bu kişilerin iletişim imkanlarının çok arttığının, bundan dolayı yasaların modern iletişim dünyasına uyarlanması gerektiğinin altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Albastı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ağı besleyip büyüten zaten nazi Almanya
    Cevapla
  • hakan gardas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu agi alman devlet bizat kendisi kuruyor, inanmayin bu haberlere...
    Cevapla
  • ozkayalar 5 yıl önce Şikayet Et
    sizde her zaman aşırı sagcı,nazi artığı insanlar var.ve çoğalıyorlar.alman hükümetinin basiretsizligi sayesinde.
    Cevapla
  • izzet 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya gerçek anlamda diğer sözde nato müttefiklerimiz gibi dost ve müttefik olmadı ve son 50 yıldır ülkemize yönelik bütün terör örgütlerinin hamisi sözcüsü gözcüsü olup barındırmıştır .terör örgütlerinin örgütlenmesine para toplamasına gösteri yapmasına alenen destek vermiştir .
    Cevapla
  • İhtiyar 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edilirse ikinci dünya savaşında yahudilere yapılan katliamlar şuan dünyanın heryerinde müslümanlara yapılıyor ve giderek aynı durum şiddetleniyor!?.yukarıdaki araştırma avrupanın sağlakları yanı sağcıları bunu gösteriyor propagandalarıda güzel işliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...