Notre Dame'ın tamiri için 200 milyon euro bağış yaptı

Ünlü Fransız moda evi Louis Vuitton, dün çıkan yangında hasar gören Paris’in Notre Dame Katedrali'nin yeniden inşası için 200 milyon euro vereceğini taahhüt etti.

Notre Dame'ın tamiri için 200 milyon euro bağış yaptı
Notre Dame'ın tamiri için 200 milyon euro bağış yaptı
GİRİŞ 16.04.2019 17:49 GÜNCELLEME 16.04.2019 17:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ünlü Fransız moda evi Louis Vuitton'u bünyesinde barındıran Fransız lüks devi LVMH’den yapılan açıklamada, "Louis Vuitton, Arnault Ailesi ile birlikte Fransa’nın simgesi, mirasının ve birliğinin bu olağanüstü katedralin yeniden inşasına yardım etmeyi taahhüt eden LVMH Grubu'nun bir parçası olmaktan gurur duyuyor. Birlikte, bu mimari eserin yeniden inşasına adanan fona 200 milyon euro bağış yapacaklar” ifadeleri kullanıldı.

LVMH ayrıca internet sitesinden yaptığı açıklamada Fransa’ya katedralin yeniden inşasına yardımcı olmak için mimari ve finansal uzmanlarına erişim sağlayacağını belirtti.

Fransız milyarderden 100 milyon euro bağış

Gucci, Saint Laurent ve Alexander McQuee gibi lüks markaların sahibi Kerin’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olan Fransız milyarder François-Henri Pinault de 100 milyon euro bağışta bulundu. François-Henri Pinault yaptığı açıklamada, “Bu trajedi tüm Fransız halkını ve bunun ötesinde manevi değerlere bağlı olan herkesi etkiliyor" dedi.

YORUMLAR 5
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    mescidi aksa yandı birtane iş adamı çıkıp demedi biz bu kadar bağışlıyoruz biz müslumanız diyoruz fakat paylaşmak ve yardımlaşmak oldumu ?????
    Cevapla
  • ...kastamonulu 5 yıl önce Şikayet Et
    sabancı ve koçtan ses yok belki onlarda yapar ..........
    Cevapla
  • Kepise Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Elin oglu dini ve kulturu icin elini tasin altinada koyor cebinede atiyor gorun cakma imamoglu ve cakma molla oglu
    Cevapla
  • Rahmana kul... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde bir cami yansa idi ... 'ki Allah korusun.. ' Böyle bir yardım olsaydı ortalık ayağa kalkardı.. Efendim işte okul yapılsın, o para ile sanat merkezi olsun filan falan... Aradaki fark anlaşılsın..
    Cevapla
  • anadolu ligi 5 yıl önce Şikayet Et
    soykrımcı fransada laiklik elden gidiyah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor