Endonezya'da seçim: Sandıkları fillerle taşıdı!

Endonezya dünyanın en büyük seçimlerinden birini yaşıyor. Seçimde, 193 milyona yakın seçmen, 809 binden fazla sandık, toplam 245 binden fazla aday vardı. Konum ve coğrafyanın ortaya çıkarttığı lojistik sıkıntılar sebebiyle oy sandıkları fillerin ve atların sırtında ya da nehirlerde kanolar ile taşındı.

Endonezya'da seçim: Sandıkları fillerle taşıdı!
Endonezya'da seçim: Sandıkları fillerle taşıdı!
GİRİŞ 17.04.2019 15:46 GÜNCELLEME 17.04.2019 15:55

Dünyanın en büyük seçimlerinden birini yaşayan Endonezya'da 193 milyon seçmen oy kullandı. Seçimlerin en büyük özelliği ise 17 bin küçük adacıktan oluşan Endonezya'daki lojistik sıkıntılar. 

 

 

Coğrafi sıkıntılar sebebiyle oy sandıkları fillerin ve atların sırtında ya da nehirlerin üzerinde kanolar ile taşındı. Seçim afişlerinin asıldığı fillerin sırtında, 809 binden fazla seçim sandığı taşındı.

 

 

Kompas Tv kanalının, Polltracking şirketine dayandırdığı resmi olmayan sonuçlara göre Endonezya'daki devlet başkanlığı seçimlerinde, Endonezya Demokratik Mücadele Partisi üyesi, mevcut Devlet Başkanı Joko Widodo oyların %56'sını alarak yarışı önde götürüyor. Ana muhalefet partisi Endonezya Hareketi Partisi Genel Başkanı Prabowo Subianto ise %43 oya sahip.

İlk kez devlet başkanlığı ve milletvekili seçimlerinin bir arada yapıldığı ülkede 20 bin 528 sandalye için, 245 binden fazla aday yarışıyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak