Tüm dünya bu sözlere kilitlendi! Putin resmen ilan etti

Çin'de temaslarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'den Ukrayna'ya, Amerika'dan Çin'e tüm dünyadaki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, İdlib'de askeri operasyon için, "Ben bunu göz ardı etmiyorum. Fakat Suriyeli dostlarımızla birlikte, insani durumu göz önüne alarak bunun bugün uygun olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Tüm dünya bu sözlere kilitlendi! Putin resmen ilan etti
Tüm dünya bu sözlere kilitlendi! Putin resmen ilan etti
GİRİŞ 27.04.2019 17:27 GÜNCELLEME 27.04.2019 17:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İkinci Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak için Çin'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu.

 

 

İşte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin'in açıklamalarından satır başları;

İDLİB MESELESİ

 

 

- "İdlib'de askeri operasyonu ben göz ardı etmiyorum. Fakat Suriyeli dostlarımızla birlikte, insani durumu göz önüne alarak bunun bugün uygun olmadığını düşünüyoruz."

Suriye'de Anayasa Komitesi'nin kurulmasını muhalif gruplarının yavaşlattığını öne süren Putin, "Tüm muhalif gruplarla çalışacağız. Sabırla, ısrarla, bu komitenin oluşturulması için çaba edeceğiz. Çünkü bu, siyasi sürecin başlangıcı için temel olarak düşünülebilir" diye konuştu.

ABD'NİN TÜRKİYE DAHİL 8 ÜLKENİN MUAFİYETİNİ KALDIRMASI

- "ABD'nin İran yaptırımları muafiyetinin sona ermesinin ardından Rusya petrol üretimini hemen artırmayacak. Belli bir seviyede üretimi sürdürmek için OPEC'le anlaşmamız var ve bu anlaşma temmuz ayına kadar geçerli."

ABD'DE TUTUKLANAN RUS AJANI

- ABD topraklarında Rusya adına ajanlık yaptığı iddiasıyla 9 aydır gözaltında olan Rus vatandaşı Maria Butina'ya 18 ay hapis cezası verildi. Putin, ABD'nin Butina konusunda ABD'nin gözaltı kararıyla başını dik tutmaya çalıştığını belirtti.

UKRAYNA İLE İLİŞKİLER

- Ukrayna Devlet Başkanlığı seçimlerinin galibi Vladimir Zelenskiy ile görüşme ihtimaliyle ilgili olarak Putin, "İleride bir görüşmemiz olursa, müzakerelere başlarsak, ben bunu göz ardı etmiyorum. İlk önce Ukrayna'nın güneydoğusundaki çatışmanın sonlandırılmasını konuşmamız gerekecek. Minsk anlaşmalarının uygulanması, tek çözüm yoludur" ifadelerini kullandı. Putin, Ukraynalıların kendi devlet başkanından Donbas sorunun çözmesini beklediğini sözlerine ekledi.

ÇİN-ABD, RUSYA-ÇİN İLİŞKİLERİ HAKKINDA DEĞERLENDİRME

- Çin ile ABD arasında yaşanan ekonomik ve ticari gerilimi değerlendirerek, "Kimse ekonomik kısıtlamalar veya ticaret savaşları istemez. Dünyanın neredeyse yüzde 100'ü buna karşı. Dünya kamuoyu ekonomik savaşların küresel istikrarsızlığa yol açtığını düşünüyor" diyerek ABD'nin Çin'e uyguladığı yaptırımları eleştirdi. Rusya ile Çin arasındaki ilişkileri de değerlendiren Putin, iki ülke arasında karşılıklı çıkarlara dayalı iletişim ve etkileşim olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, AA
YORUMLAR 7
  • ömer özdemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahuteala Müslümanlar'a kur'anı kerimde sizin bildiğiniz ve bilmediğiniz düşmanlarınız için kuvvetli savunma silahları [savunma sanayi] hazırlayın diye emrediyor
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar calisip guclu olmadiktan birlik olmadiktan sonra bir rusyadan bir abd den bir ab den tokat yiyecegiz bir avuc israil bile bizi tokatliyacaktir.
    Cevapla
  • imran 5 yıl önce Şikayet Et
    israili dünyayi yönetiyor islamin icine boca edilmi ve zihnimizdeki israliyati atmadan kurtulus zor
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın birlik olmamız lazım, ama Allahın izniyle biz kendimize tokat attıracak bir millet değiliz. Vesselâm. .
    Cevapla
  • eklı 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya abd vrupa ülkeleri dünyanın en işgalci darbeci iç savaş çıkartan yada çıkarları için direk işgal eden yüzü kara ama hiç yaptıklarının farkında olmayan alçaklardır
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Pis katil. Zaten her Allahın günü İdlip ve kırsalını uçaklarla vurmuyor musunuz? On binlerce kadın, çocuk öldürmüş ve hala öldürmeye devam ediyor ama bir yandan da insani durumdan bahsediyor. İnsan bile değilsin. Rusya, ABD, İran, PKK, İsrail, Esed... hepsi aynı katil, aynı alçak.
    Cevapla
  • cevdet 5 yıl önce Şikayet Et
    daeşli teröristler vurulunca masum mu oluyorlar. sanki daeş nusra öso büyük israil için kullanılmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Görülmemiş fırsat! Türkiye, şimdiden yüzde 42'ye ulaştı: Dünya yüzde 32 ile diken üstünde
Malulen emeklilik için bunları yaşayanlar dikkat! 10 yıl erken emekli olabilirsiniz...