Ve ilk fotoğraflar sızdırıldı! Genişiliği 40, yüksekliği 30 metre...

Sır gibi saklıyorlardı, geçen hafta ise dünyanın diğer ucundan çalışmaların başladığı duyurulmuştu. Hiçbir fotoğraf yoktu, ta ki bugüne kadar. Fotoğraflar Nisan ayında çekildi.

Ve ilk fotoğraflar sızdırıldı! Genişiliği 40, yüksekliği 30 metre...
Ve ilk fotoğraflar sızdırıldı! Genişiliği 40, yüksekliği 30 metre...
GİRİŞ 07.05.2019 11:17 GÜNCELLEME 07.05.2019 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikan Center for Strategic and International Studies (CSIS) adlı kuruluşun Reuters'la paylaştığı görsellerde, Şangay dışındaki limandaki inşaatın tüm detayları apaçık yer alıyor. Altı aydır ülkenin en büyük uçak gemisini yapan Çin, şimdiden 30 metre yükseklikteki gövdeyi bitirmiş durumda. Type 002 adlı uçak gemisinin genişliği ise, 41 metre...

Çin'in ilk iki gemisi, yalnızca 25 uçak kapasiteliydi. Reuters'a konuşan analistler, Type 002'nin ABD uçak gemilerinden 100 bin ton daha küçük, Fransız Charles de Gaulle'den 42 bin ton daha büyük olduğunu söylüyor. CSIS analisti Matthew Funaiole ise, geçen yıl alınan fotoğrafların ikna edici olmadığını ancak son görüntülerin her şeyi gösterdiğini belirtiyor.

Uçak gemisinin nükleer güçle çalışıp çalışmayacağı henüz bilinmiyor. Çin'in nükleer enerjiyle ilerleyen 10 denizaltısı bulunuyor. Çin medyası, ülkenin en az altı uçak gemisine ihtiyacı olduğunu yazıyor.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin savaşa hazırlanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi