Dünyaya ilan ettiler: Düşen F-35 ile ilgili sürpriz gelişme

Japonya Hava Kuvvetleri, nisan ayında Pasifik Okyanusu üzerinde yaşanan F-35 kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Buna göre, pilotta "vertigo" vardı ve uçak bu yüzden düştü.

Dünyaya ilan ettiler: Düşen F-35 ile ilgili sürpriz gelişme
Dünyaya ilan ettiler: Düşen F-35 ile ilgili sürpriz gelişme
GİRİŞ 10.06.2019 14:49 GÜNCELLEME 10.06.2019 14:57
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz nisan ayında Pasifik Okyanusunda düşen Japonya’ya ait F-35 kazasında ilk belirlemelere göre 41 yaşındaki pilotun vertigo olması üzerinde duruluyor. Okyanusta 1500 metre derinlikte tespit edilen enkazın ardından pilotun cesedine de ulaşılmıştı.

 

 

Japonya Hava Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Yüksek olasılıkla pilot vertigodan ya da mekânsal oryantasyon bozukluğundan mustaripti ve durumunun farkında değildi" ifadesi yer aldı. Kazanın insan eyleminden kaynaklandığı fakat pilot hatası olarak değerlendirilmediği vurgulandı.

VERTİGO (BAŞ DÖNMESİ) NEDİR?

Havacılık Tıbbı Derneği’ne göre havacılıkta Vertigo, isoryantasyon (Spatial Disorientation-SD) pilotların uçuş yaşamlarında birçok kez karşılaştığı bir durum. Havada uçuş için gerekli görsel referanslar olmadığında meydana gelir ve pilotun iç kulaktaki vestibüler denge sisteminin zafiyeti sonucu ortaya çıkar. Uçuş saatiyle ilgili olmayıp her yaş ve tecrübedeki pilot için var olan ve düzeltici işlemler uygulanmazsa can kaybına yol açacak bir tehdittir.

YORUMLAR 40
  • rizeli 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika herturlu cirkefligi yapiyordur eminim.bu ucaklari bile bile biyle yaptilar.ama kendi ucaklrinda sorun olacagini hiç sanmiyorum.bu isten iyi para topladilar. dunyanin en iyi ucaklari f-22 raptor.sadece abd kendi ordusu icin uretti.disariya satisi yasak...f35 ler fiyasko.kumanda abd nin elinde
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    insanlar geri zekalı sanıyorlar bide bu japonlar aptallar katillerinin kucagına oturmuşlar
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 = 130 milyon dolarlık uçan tabut. Üstelik Abd ye anlık istihbarat yollayan bir yazılıma sahip.
    Cevapla
  • FM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de inandık. Suriye de S300 ile vurulan Israil F35 zar zor iniş yaptı, açıklamaları ise " Kuş çarpması sonucu hasar aldı " oldu
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Vertigosu olan birine savaş uçağını teslim etmezler galan söylüyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı