Trump dünyayı sarstı: Saldırıyı 10 dakika önce durdurdum

Trump: Pazartesi günü İran, uluslararası sularda İHA'mızı düşürdü. Dün gece saldırsaydık 3 farklı tesis hedef alınacaktı, kaç kişi ölecek diye sordum ve bir general bana 150 kişinin öleceğini söyledi. Saldırıyı 10 dakika kala durdurdum çünkü orantısız bir misilleme olacaktı. İran konusunda acelem yok. Dün geceden itibaren daha fazla yaptırım uygulamaya başladık. İran hiçbir zaman nükleer silaha sahip olamayacak.

Trump dünyayı sarstı: Saldırıyı 10 dakika önce durdurdum
Trump dünyayı sarstı: Saldırıyı 10 dakika önce durdurdum
GİRİŞ 21.06.2019 16:48 GÜNCELLEME 21.06.2019 17:13
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a hava saldırısına onay verdiği, ama sonra aniden vazgeçtiğine dair haberlere açıklık getirdi.

 

 

Savaşın eşiğinden dönülmüş! Trump son anda vazgeçmiş

TRUMP: GENERAL 150 KİŞİNİN ÖLECEĞİNİ SÖYLEYİNCE İRAN'A OLAN SALDIRIYI DURDURDUM

 

 

İran'ın Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin insansız hava aracını (İHA) düşürmesine atıfla "Pazartesi uluslararası sularda İHA vurdular" diye tweetleyen Trump, şöyle devam etti: "3 ayrı noktada misillemede bulunmak için harekete geçtik ve silahları yükledik ki ben 'kaç kişi ölecek' diye sordum. Bir general '150 kişi efendim' diye yanıt verdi. Saldırıyı gerçekleşmesinden 10 dakika önce durdurdum. İHA vurmak orantılı değil. Benim acelem yok. Ordumuz yeniden yapılanıyor, yeni, harekete geçmeye hazır, açık ara dünyanın en iyisi. Yaptırımlar acı veriyor ve dün gece üstüne yenilerini ekledik. İran asla nükleer silah sahibi olamaz; ne ABD'ye ne de dünyaya karşı."

Trump vuracağız dedi, İran yanıt verdi! Rusya'dan ABD'ye bomba uyarı

"BOLTON'A RAĞMEN"

​The New York Times (NYT) gazetesi, bu sabah geçtiği haberde, Trump'ın İran'a yönelik bir saldırıya oney verip kararından son anda vazgeçtiğini yazdı. Haberde Amerikalı askeri ve diplomatik yetkililerin, ABD yerel saatiyle 19:00'a kadar İran'a ait bazı radar ve füze bataryalarının vurulmasını bekledikleri, Trump'ın kararından vazgeçmesi sonucunda bunun gerçekleşmediği belirtildi. ABC kanalı da Trump'ın iptal kararını, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a rağmen aldığını duyurdu.

YORUMLAR 217
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıkar biraz Rusya İran ın yanında olduğu sürece abd irana vuramaz
    Cevapla
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalannnn.
    Cevapla
  • AntiRacist 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzbinlerce insanı katledip milyonlarca insan yerinden yurdundan edilmesine sebep olan faşizm, olası hava saldırısında öleceği söylenen 150 kişi için saldırıyı durdurduğunu söylüyor. Yersen. Irakta, Suriyede olduğu gibi İranda yerel işbirlikçi bulamadığını yoksa çoktan işgale başlamış olacaklarını dünya da biliyor, kendileri de. Ortadoğuda çıkacak bir savaşın kaybedenleri İsaril, Suud ve BAE yönetimleri olacaktır.
    Cevapla
  • Tarapacá 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz ve yahudi entellektüel aklı müslüman olmayan ülkeleri yönetiyor
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    sıkar biraz
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump salladı hele bir vursun Amerika’nın Irak’taki askeri üstleri ve İsrail bomba yağmuruna tutulur bunu biliyor korkak yahudiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar