Çipras: Rumların hakları ihlal edilirse sonuçlarına katlanırsınız!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bugün bir tehditkar açıklamada daha bulunarak, "Her kim Yunanistan ve Kıbrıs'ın (Rumların) haklarını ihlal ederse bu sonuçlar doğuracaktır. Öte yandan her halükarda bunun bedeli ciddi olacaktır." dedi.

Çipras: Rumların hakları ihlal edilirse sonuçlarına katlanırsınız!
Çipras: Rumların hakları ihlal edilirse sonuçlarına katlanırsınız!
GİRİŞ 26.06.2019 14:27 GÜNCELLEME 26.06.2019 14:27
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rum Yönetimi eski başkanlarından Dimitris Hristofyas'ın cenazesine katıldı. Güney Kıbrıs'ta, ELDİK olarak bilinen Yunan Alayı'nı ziyaret eden Çipras, burada, Akdeniz'deki gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çipras, "Gerilimin umutsuz ve beyhude bir şekilde tırmandırılmasının bir anlamı yoktur. Bu bir güç göstergesi değil, bir zayıflık göstergesidir. Hiç kimsenin denizde caydırıcı güce sahip olmadığını bildiği bir ülkenin münhasır ekonomik bölgesinde anlamsız sondajlar yapmaya çalışmasının anlamı yoktur. Uluslararası hukukla ilgili bu ihlallerin burada sona ermesi iyi olur. Çünkü bunun hem Avrupa-Türk ilişkileri, hem de barış, istikrar ve iş birliği açısından ciddi bedeli olacaktır" dedi.

TÜRKİYE TUTUMUNU SÜRDÜRÜRSE...

Yunanistan'daki Yeni Demokrasi Partisi milletvekillerinden Yorgos Kumuçakos ise Türkiye'nin tutumunun sürdürmesi halinde, AB'nin sözlerden ve açıklamalardan faaliyetlere geçmesi ve önlemler ve yaptırımlara karar vermesi gerekeceğini belirtti.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 33
  • koray derik 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti Milli Marşı nı ezberlemeye başlasın.
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    DEVKETIMIZ e buradan cagir yapiyorum umarim medyamiz da bunu bir sekilde isler TÜRK akim denilen hattin palan lamada yunanistan dan gecmesi planlaniyor bildime göre sayet okudugum haberler de bu yönde ise bu hirlayan yunan a haddini bil demek icin o güzergah asla yunan da gecmemeli bulgar üzerinden makedonya bosna seklinde yol almali
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    YUNAN havlamasi bu olsa gerek BIZ SÖYLE YAPARIZ söyle karsilik veririz yok AB karsilik veriri yaptirmlar da gelicek tir SEN ne yapican AB havla deyince havlican hirla deyince hirrr lican mi yunan iti hadi rum alrin denizde bir gücü yok SENIN var ya !! cik gel hadi yiyor sa!!!
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerzek suyun altında ki dedeleri ni özlemiş merak etme kavusursun yakında
    Cevapla
  • Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu adam ne güldürüyor beni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü